Muhalefet tezkereye karşı

Muhalefet tezkere görüşmesinin kapalı oturumda yapılmasına karşı çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Bu tezkere ile siz cihan savaşı yaparsınız. En çapsız Dışişleri Bakanının maceralarıyla ülkenin başını belaya sokuyorsunuz' dedi. BDP’li Buldan ise “Savaş ölüm, gözyaşı, kan demektir. Savaşa karşı çıkmak ise onur ve şereftir” dedi.

Muhalefetten Suriye tezkeresi görüşmesinin kapalı oturumda yapılmasına ilişkin öneriye tepki geldi.

CHP Grubu adına konuşan Muharrem İnce, “Sizin çocuklarınız mı yoksa fakirin çocukları mı savaşa gidecek? Çocuklarını savaşa gönderecekler niçin savaş götüreceğini bilmeyecekler' diye konuştu. Kapalı oturumda çok özel bilgi verildiği olayının palavra olduğunu savunan İnce, 'Şimdiye kadar hangi özel bilgiyi paylaştınız, bize verdiniz. Milleti kandırmaya gerek yok. Tartışma milletin önünde yapılsın. Kapalı oturumda TRT Genel Müdürünün maaşanı öğrenemedik, siz bize savaşla ilgili bilgi vereceksiniz' şeklinde konuştu.

Tezkerenin çizgisinin belli olmadığını ileri süren İnce, 'Bu tezkere ile siz cihan savaşı yaparsınız. En çapsız Dışişleri Bakanının maceralarıyla ülkenin başını belaya sokuyorsunuz. Türkiye'nin başını belaya sokmayın sayın milletvekilleri. 1 Mart tezkeresi gibi milletin vekili olun. Onurlu dik durun' dedi.

BDP: Hayır oyu kullanacağız

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Suriye’ye bir savaş çıkaracaksınız yoksul Anadolu çocuklarını savaşa göndereceksiniz ve bundan hiç kimsenin haberi olmayacak. 10 yıl sonra ancak bu konuşmalar ortaya çıkacak. Savaş ölüm, gözyaşı, kan demektir. Savaş tekrar analarının ağlaması demektir. Ama savaşa karşı çıkmak onur, şereftir. Tezkereye hayır oyu kullanacağımızı ilan etmek istiyoruz. Tezkerenin açık şekilde geri çekilmesini, Türkiye'ye kamuoyuna açık bir şekilde ne yapacağınızı söyleyin” dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem