Habervaktim'e suç duyurusu

Gazetecilere yönelik nefret ve hedef gösteren yayınlara karşı kampanya başlatan 'Sessiz Kalmamak Gerek' İnisiyatifi Habervaktim internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Habervaktim sitesi, aralarında Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal’in de bulunduğu gazeteciler ile ilgili olarak hedef gösteren yayınlar yapmıştı. Bu yayınlara karşı ve gazetecilere destek olmak amacıyla Sessiz Kalmamak Gerek başlığı ile bir kampanya başlatılmıştı.  Bu kampanyayı da hedefe oturtan Haber Vaktim adlı internet sitesi, kampanyaya “PKK’lılar, Travestiler imza atıyor” diye haberler yayınlamıştı.

İnsiyatifin sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptıkları incelemeler sonucunda imza kampanyasında haber yapılan imzaların Haber Vaktim adlı internet sitesine ait İP adreslerinden yapıldığını tespit etmişti.

Gergerlioğlu, insiyatif adına Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na Haber Vaktim adlı internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gergerlioğlu suç duyurusunda  şahsının ve imzacıların toplum nezdinde itibarsızlaştırılmaya ve suçlanmaya çalışıldığını belirtti.  Söz konusu İp adresi ile ilgili tespitleri de savcılığa sunan Gergerlioğlu, kendisi ve imzacılara kamuoyu önünde iftiralarla hakaret edildiğini belirterek Habervaktim adlı internet sitesi hakkında inceleme yapılmasını ve dava açılmasını istedi.

İnsiyatif ve imza kampanyası için

http://www.sessizkalmamakgerek.com/