Suriye Ermenileri çatışmalardan ne kadar etkilendi

Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Halep’te çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Ermenistan Diaspora Bakanı Hranuş Hakopyan mecliste bugüne kadar çatışmalarda hayatını kaybeden Ermenilerle ilgili bir brifing verdi. Bugüne kadar Suriye Ermeni toplumundan 32 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan Halep’te dün gece meydana gelen patlamalarda iki yaşlı Ermeni hayatını kaybetti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Tigran Balayan’ın verdiği bilgilere göre, Halep’te Ermenilerin yoğun yaşadığı Nor Küğ (Yeni Köy) mahallesindeki Karen Jeppe Ermeni Lisesi yakınlarında meydana gelen 4 ayrı patlamada, iki yaşlı Ermeni'nin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişi yaralandığı belirtildi. Dün gece meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin kimlikleri ise şöyle, Hasmik Kirakosyan (60) ve Parsum Parsumyan (75).

Suriye Ermeni toplumundan 32 kişi hayatını kaybetti

Diaspora Bakanı Hranuş Hakopyan,  4 Ekim’de Parlamento’da Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybeden Ermenilerle ilgili mecliste bir brifing verdi.  Suriye’deki çatışmalarda  yedisi asker toplam 32 Ermeni’nin hayatını kaybettiğini söyleyen Hakopyan, hayatını kaybedenlerin 5’inin kadın, 26’sının Erkek ve 1’inin çocuk olduğu belirtti. Bunlardan 5’i Şam’da, 19’u Halep’te 1’i Deir Zor’da, 1’i Kamışlı’da, 2’si ise Humus’ta hayatını kaybetti.

Kategoriler

Güncel Dünya Ermenistan