Yerevan’da Türk – Ermeni iş kongresi düzenleniyor

Yerevan Ani Plaza’da Ermeni ve Türk işadamlarının katılımıyla iş kongresi düzenlenecek gerçekleştirilecek. Bu sabah açılışı yapılan ve yarın da devam etmesi planlanan kongre, Ermenistan Sanayi ve İşadamları Birliği ile USAID Fonu’nun desteğiyle; Avrasya İşbirliği Fonu, Yerevan Basın Kulübü, İnsani Gelişim Merkezi ortak konsorsiyumla yürüttüğü “Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesine destek” projesi çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Ermenistan Sanayi ve İşadamları Birliği, Türkiye’nin Doğu bölgesinden 50’yi aşkın işadamını kongreye  davet etti. İşadamları aralarında yan sanayii, inşaat, restorancılık, sağlık, petrokimya, kuyumculuk ve ticaret olmak üzere farklı sektörlerden temsilciler yer alacak.  Etkinliğe katılacak Ermeni işadamları kongre çerçevesinde Türk partnerleriyle olası işbirliği olanaklarını değerlendirecekler. Kongreye davetli uzmanlar iki ülke arasındaki ticari işbirliği perspektiflerini ve başarılı örnekleri masaya yatıracaklar. Kongre çerçevesinde tarihçi veyazar Haçatur Dadyan, Türkiye’de XV. yy.’dan - 1915’e Ermeni ticari-ekonomik faaliyetlerine ilişkin belgeler seçkisini de sunacak.

USAID ve Konsorsiyum üyeleri iki ülke ilişkilerinin iyileşmesine yönelik, faal işadamlarını ve başarılı ticari işbirliği örneklerini çoğaltarak sivil toplum alanında işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. Bölgede barış ve ekonomik entegrasyona ulaşmak amacıyla iki halk arasında karşılıklı anlayışın şekillenmesi ve pekişmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Alman Marshall Fonu’nun, “Bölgesel İşbirliği Adına Karadeniz’de Güven” projesinin de finansal katkıda bulunduğu etkinliğin açılışı bu sabah gerçekleşti.

Kategoriler

Güncel Ermenistan