Everest Yayınları: “Nişanyan’ın kitabını Aralık'ta basacağız”

Sevan Nişanyan, karşılaştığı tepkilerin ardından Everest Yayınları’nın yeni kitabını yayımlamaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Everest Yayınları ise, bir açıklama yaparak, kitabın basımının yoğunluk nedeniyle Aralık ayına ertelendiğini açıkladı.

Nişanyan’ın, kişisel bloğunda yayınladığı yazıdan sonra Everest Yayınevinin yeni kitabının basmaktan vazgeçtiğini açıklamasının ardından, Everest Yayınları vatankitap.com.tr'ye bir açıklama yaparak, kitabı yayımlayacaklarını, ancak, yaşadıkları yoğunluk nedeniyle yayım tarihini Aralık ayına ertelediklerini açıkladı.

Bloğundaki yazı nedeniyle yoğun tepkilere maruz kalan Sevan Nişanyan, Facebook hesabında, yeni kitabını yayınlamak üzere yayınevi bulamadığını söylemişti. Yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal ise, “yoğunluktan ötürü bir gecikme yaşıyoruz” dedi. Köksal, şunları söyledi:

“Everest Yayınları olarak Sevan Nişanyan’ın Aslanlı Yol adlı kitabını yayımlamamak değil, aralık ayında yayımlamak kararı aldık. Bu kararı almamızdaki tek sebep ise yayın programımızdaki yoğunluk ve zaten eylül ayından ekim ayına Nişanyan’ın talebi üzerine ertelenmiş olan bu kitabın basım ve dağıtım alanlarında yaratacağı sıkışıklıktı. Hazırlanması sırasında keyifle çalıştığımız bir kitabı, içinde yer almayan bir yazı nedeniyle yayımlamama kararı almamız düşünülemez bile. Everest Yayınları olarak biz, kendi yayımladığımız metinlerden sorumluyuz. Başka bir yayın organında yayımlanmış bir yazı yüzünden neden yayın programımızı değiştirelim ki? Herhangi bir özel ve tüzel kişiye hakaret içermediği sürece kapımız tüm kitaplara açıktır ve Everest Yayınları’nın 12 yıllık yayın hayatı sırasında yapmış olduğu yayıncılığa baktığınızda son derece cesur kitaplar yayımlamış olduğunu görürsünüz.”

Bu hafta, Şehir Üniversitesi’nde davet edildiği bir sohbet toplantısına katılımı yönetim tarafından reddedilen Nişanyan, yaşamöyküsünü anlattığı yeni kitabı ‘Aslanlı Yol’u basacak yayınevi bulamadığını açıklamıştı. Yakın zamanda basılması için anlaştıkları Everest Yayınevi’nin kitabı basmaktan vazgeçtiğini belirten Nişanyan; “Yaptıkları korkaklıktan herhalde utandıkları için bana telefon edip haber vermeye yüzleri tutmadı. Birkaç hafta gecikecek mecburen. Yarın İstanbul'da birkaç yayınevi ile görüşeceğim” demişti.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem