Rubinyan'ın Türkiye'den ziyaretçileri vardı

Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde Ermenistan'ın özel temsilciliğini yürüten Ruben Rubinyan, farklı vesilelerle Ermenistan'da olan Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve HDP milletvekili Garo Paylan ile ayrı ayrı görüştü.

Rubinyan, Facebook sayfasında, Türkiye Ermenileri Patriği Başepiskopos Sahak Maşalyan ile görüştüğünü belirtti.

Rubinyan, “Ermenistan-Türkiye çözüm sürecini konuştuk”diye yazdı.

Patrikhane'den yapılan açıklamaya göre Patrik Maşalyan ise , özellikle Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi süreciyle ilgili gelişmeleri öğrendikten sonra memnuniyetini dile getirdi.  Maşalyan  normalleşme sürecini desteklediğini ifade ederek; İyi komşuluk ilişkilerinin her iki ülkenin yurttaşlarının günlük yaşamını olumlu yönde etkileyebileceğini ve bölge ülkeleri için ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gelişebileceği bir barış ortamı yaratabileceğini vurguladı.

Rubinyan, Patrik Maşalyan'dan  Türkiye Ermenilerinin toplum hayatına dair  genel bilgiler aldı.

Aynı zamanda Parlamento Başkan Yardımcısı olan Rubinyan öncesinde  HDP milletvekili Garo Paylan ile de görüştü.  Rubinyan Facebook'ta "Garo Paylan kardeşimizi Parlamento'da  memnuniyetle ağırladım. Ermenistan-Türkiye çözüm sürecini görüştük" diye yazdı.

Patrik Maşalyan Yüksek Ruhani Konsey toplantıları, Garo Paylan ise Dünya Ermenileri  Zirvesi için Ermenistan'da.,

Paylan ziyaretinde Başbakan Paşinyan, Parlamento Başkanı Simonyan, ülkenin birinci cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan ve üçüncü cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile de görüştü.