İçişleri Bakanı Soylu'dan Patrikhane'ye ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’ı ziyaret etti. Ziyarette vakıf başkanları da hazır bulundu, yeni seçilen başkanlar Soylu ile tanıştı.

26 Nisan Çarşamba günü Patrikhane’de gerçekleşen ziyarette Soylu’ya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Dr. Sevan Sıvacıoğlu eşlik etti.

Ziyarette din adamları,  ERVAB Başkanı Bedros Şirinoğlu ve kilise vakıf başkanları da hazır bulundu.

Bakan Soylu’nun Ramazan Bayramı’nı kutlayan Patrik Maşalyan, şöyle konuştu:

“Vakıf seçimleriyle ilgili tüm yardımı sağladınız. Devletimizin, hükümetimizin, AK Parti’nin gülümseyen ve olumlu yüzünü gördük. 20 sene öncesinde azınlık cemaatlerinin yaşamında önemli bir dönüm noktası oluştu. Azınlık olmak, kolay değil. Hiçbir ülkede azınlık olmak kolay değil. Ama bu süreç devletin yaklaşımı ile olumlu hale çevrilebilir. 2008 Vakıflar Yasası’nın değişmesi ile beraber Türkiye’deki azınlıklar bir milat yaşadılar” dedi.

Maşalyan şöyle devam etti:

“Bu macera 20 sene öncesinden başladı. Bizim patrikhanemize bundan önce pek devlet adamı uğramazdı. Bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları ziyaret etmeye başladılar. Bu sizin şahsınızda aynı zamanda hükümetiniz özelinde azınlıklara karşı gösterdiğiniz tavrı, olumlu bakışı, bize karşı olan pozitif ayrımcılığı gösteriyor.” 

Ziyarette 6 ve 20 Şubat deprem felaketleri de konuşuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemiz büyük bir afet geçirdi. Orada tüm Ermeni cemaatinin nasıl bir birliktelik içerisinde olduğunu gördük. Bu, milletin nasıl bir birliktelikte olduğunun en büyük göstergesidir” dedi.

Vakıf seçimlerine değinen Soylu şöyle konuştu: “Bu süreç, patrik seçimlerinden itibaren hem Türkiye’ye hem patrikhaneye, hem Ermeni cemaatine yakışır bir şekilde yönetildi, idare edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2008 yılında çıkardığı kanundan itibaren tüm dünyaya bir numune göstermek istedi. Türkiye’nin geçmişinde bir takım olaylar olabilir, bunların da yine Türkiye’nin evlatları sayesinde telafi edilebileceğinin en önemli işaretini ortaya koydu, o çizgide devam ediyoruz. Türkiye, birçok insanın kendisini ifade edebildiği hale geldi” 

Ziyaretin sonunda vakıf başkanları, Bakan Soylu’ya kendilerini tanıttı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

Kategoriler

Toplum Güncel


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.