Blinken Aliyev ile görüştü, dışişleri bakanları Washington'da

Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları Washington’da bir araya geldi. ABD'den ise Bakü'ye Laçin koridoru uyarısı geldi.

Basına yansıyan bazı bilgilere  göre, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov arasındaki görüşmeler birkaç gün sürebilir.

Pazartesi günü Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları  Ceyhun Bayramov ve Ararat Mirzoyan ile her iki ülke heyetleri arasında bir görüşme gerçekleşti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili,,barış müzakerelerinin "zor bir süreç" olduğunu birçok konuyu kapsadığını söyledi.

ABD'li yetkili, taraflar arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, toplu yaşam, ortak kültürün oluşturulması ve ekonomik ilişkilerin kurulmasının kalıcı barışın sağlanmasında çok önemli unsurlar olduğunu söyledi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Azerbaycan  Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı görüşmede Laçin koridorunda bir kontrol noktası kurulmasıyla ilgili derin endişelerini dile getirdi

Blinken bunun barış sürecini ve güven inşa etme çabalarını baltaladığını belirterek, Laçin Koridoru’nun bir an önce açılmasının önemini vurguladı.