Paşinyan: Anıt konusunda kararı hükümet vermedi, uygulanması yanlıştı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, başkent Erivan'a "Nemesis" anıtının dikilmesi kararının hükümet tarafından değil şehir yetkilileri tarafından verildiğini vurguladı, kararı ve uygulanmasını yanlış bulduğunu söyledi. .

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Radio Free Europe/Radio Liberty kanalına konuştu. 

Türkiye ile hava sahası krizine neden olan 'Nemesis' anıtı konusunda Paşinyan şunları söyledri:

"Bu kararı hükümet vermedi ve demokrasinin kusurlarından biri de hükümetin ya da hükümet başkanının her şeyi ve herkesi kontrol edememesidir. Benim fikrimi öğrenmek isterseniz şunu düşünüyorum: Yanlış bir karar verildi ve bu kararın uygulanması da yanlıştı" 

Ermenistan Parlamentosu Başkanı Alen Simonyan da, anıt hakkında dün Ankara'da açıklamalarda bulundu. Simonyan anıtın Ermenistan devletinin dış politikasının bir tezaharü olmadığını söyledi.

Ermenistan'da geçen hafta 1915'in sorumluları oldukları gerekçesiyle İttihat ve Terakki'nin o zamanki yöneticilerine yönelik suikastleri gerçekleştirenleri anmak amacıyla bir anıt açılmıştı.

Karar Yerevan Yaşlılar Konseyi tarafından alındı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kararın ardından Türkiye'nin hava sahasını Ermenistan uçaklarına kapattığını söyledi..

Çavuşoğlu Ermenistan ve Türkiye arasında doğrudan uçuşlar olduğunu ancak üçüncü ülkelere uçan Ermenistan uçaklarına Türk hava sahasını kapattıklarını kaydetti. Çavuşoğlu ayrıca, VIP uçuşlarına da izin verilmeyeceğini ifade etti. 

(Armenpress)