Türkiye genelinden usulsüzlük haberleri

CHP'nin eski İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için görevli olduğu Urfa'nın Eyyubiye ilçesi Karaali kırsal mahallesinde toplu oy kullanan kişilere müdahale ederken saldırıya uğradığını açıkladı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şeker'in darp edildiğini ve telefonun kırıldığını söyledi.

Özel, "İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı" dedi.

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal da saldırıya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Şanlıurfa Valiliği'ne, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na sesleniyorum. Şanlıurfa'da sandık başlarında güvenlik tedbiri alınmaması nedeniyle yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayların sorumlusu, Şanlıurfa Valisi'dir, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü'dür, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı'dır! "Şanlıurfa'da yaşanabilecek her türlü istenmeyen olayların sorumlusu, Şanlıurfa Valisi, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı'dır."

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Ali Şeker, 30 kişilik bir grubun kendilerine linç girişiminde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Taziye evinde sandıkları toplamışlar, okula toplamamışlar. Karaali İlkokulu sandığı olarak geçiyor. 1 oy bize, 366 oy Erdoğan'a olarak oy kullanılıyor. Gelmeyenler yerine oy kullanılıyor. Kadınların bir tanesi oy kullanmaya gelmedi. Linç girişiminden sonra yine usulsüzlük yapmışlar, Mahmut Tanal vekil geldikten sonra ben oradan ayrıldım."

"Savcılığa şikâyetlerimizi veriyoruz, tutanakla ilgili işlemleri de yapıyoruz. Bize linç girişimi oldu. 30 kişilik bir grup biz sandık görevlilerine linç girişiminde bulundu. Biz gözlemci olarak oradaydık. Burnumuzda filan darp izleri var. Sandığa sahip çıkın. Biz demokrasiyi korumak için mücadele ediyoruz."

Şeker savcılığa buç duyurusunda bulundu. 

CHP heyetinden Şanlıurfa Barosu avukatlarından Ronahi Paydaş da, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin Yazlıca köyünde toplu oy kullanıldığı ihbarı üzerine gittiği okulda darp edildiğini söyledi.

Paydaş, usulsüz oy kullanıldığını tespit ettiklerini belirterek İlçe Seçim Kurulu'na şikayette bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ibe, kentteki bir sandıkta toplu oy kullanımını tespit etti. Konu hakkında açıklama yapan CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı Twitter’dan şunları yazdı: “Hatay Altınözü Toprakhisar İmam Hatip Ortaokulu 1106 no’lu sandıktaki usulsüzlüğü ortaya çıkaran CHP’li avukatlar ve Hatay Milletvekilimiz Servet Mullaoğlu’dur. Videoda hak yiyorsunuz diyen, müdahale eden vekil arkadaşımızdır. Sandıkların  takipçisiyiz…”

Evrensel’in haberine göre Bursa’nın Büyükorhan ilçesindeki bir sandıkta oy kabinine yaşlı bir kadınla birlikte başka kişi daha girdi. Bunun yasak olduğunu bildiren Türkiye Gönüllüleri müşahidine AKP’liler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Sınıfa giren bir polis memuru kavgayı ayırmaya çalışsa da AKP’lilerin tehditleri sürdü.

Kocaeli’de MHP Dilovası İlçe Başkan Vekili Yücetan Dilmaç iki ayrı sandıkta oy kullanmaya çalışırken yakalandı. T24’ten Ergün Demir’in haberine göre Dilmaç hakkında tutanak tutuldu. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Dilmaç’ın avukatlara “Bunun suç olduğunu bilmiyordum” dediği öğrenildi.

Tekirdağ Çorlu’daki bir zarfta Erdoğan’a ‘Evet’ mührü basılmış pusula çıkınca tutanak tutuldu.

(Ajanslar, ANKA, Diken, Bianet)

Kategoriler

Güncel