Paşinyan Erdoğan'ı tebrik etti

Ermenistan Başabakanı Nikol Paşinyan, seçim galibiyeti nedeniyle Erdoğan'ı tebrik etti.

Paşinyan twitter mesajında

"Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yeniden seçilmesi nedeniyle tebrikler. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi için birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Erdoğan'ı tebrik etti ve  Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının ilerleyen yıllarda da devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti. Putin, “Zaferiniz Türk halkının, sizin bağımsız dış politikanıza verdiği desteğin açık kanıtıdır” dedi.

Katar Emiri, Tamim bin Hamad es-Sani  “Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferin için seni tebrik ederim ve yeni döneminde başarılar dilerim” dedi ve “iki ülkenin güçlü ilişkilerinin daha da gelişmesi” temennisinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter’dan yaptığı paylaşımında Erdoğan’ı tebrik etti, “Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Kategoriler

Güncel