İmamoğlu'ndan mesajlar

İstanbul'un Fethi'nin 570'inci yıldönümü nedeniyle Maltepe'de düzenlenen etkinlikte konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ı eleştirdi. İmamoğlu, "Ne sen ne de uydurma yargı kararların İstanbul'u asla teslim alamayacak" dedi. İmamoğlu Millet İttifakı'nın seçim mağlubiyetine ve kendi siyasi projelerine dair de mesajlar verdi.

İstanbul'un Fethi'nin 570. yıldönümü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe'de bir etkinlik düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da törende bir konuşma yaptı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Dün bir seçim bitti. Her şeyden önce oyunu kullanarak millet iradesinin ortaya çıkmasına katkı sunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Millet İttifakı olarak seçimi kazanamadık. Kişisel olarak bu sonuca üzgünüm. Ülkem adına düşünceli ve kaygılıyım. Bu siyaset anlayışına karşı demokratik mücadelemize devam edeceğiz, devam edeceğim."

"Türkiye, maalesef çok uzun süredir iktidara muhalefet edenlerin bedel ödediği bir süreç yaşıyor. Unutmayın, devlet herkese eşit ve adil davranmalıdır. Ancak o süreçte özgür ve zengin bir Türkiye hedefinde yürüyebiliriz. Sizlere buradan bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak söz veriyorum. Geri adım atmadan, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Doğru olduğuna inandığım her işe o sürecin en çalışkan neferi olma inancı ve tutkusuyla yola çıkarım. Bundan sonra da ülkemize bağlılığımızın, millete olan sevgi ve saygımızın gereğini sonuna kadar yapacağız. Hep birlikte, çok daha büyük inançla çalışmaya devam edeceğiz."

"Yol almak bir tercihtir. Mutluluk yol almakla ilgilidir. Şimdi o yolda daha hızlı koşacağım. Keşke bugün her şey farklı olsaydı. Maalesef olmadı. Öğrenilmiş çaresizlikler benim defterimde yok. Bu sürece bir takım isimler koymak isteyenler olabilir. Ben bu işten anlamam. Klişe benzetmeler bende yok. Ben geçmişin anlamsız alışkanlıklarını asla rehber edinmedim. Ben gençlere bakıyorum, sizi anlamaya çalışıyorum. Biz geleceği hep birlikte temsil ediyoruz. Birisi bugün İstanbul'un iradesine saygı duymuyor olabilir. Hayal kurmasına gerek yok. Dün dünde kalmıştır cancağızım. Ne sen, ne uydurma yargı kararların İstanbul'u asla teslim alamayacak."

Kategoriler

Güncel