Şimşek'ten "Rasyonel politika" mesajı

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek, görev devir teslim töreninde yaptığı açıklamada "şeffaflık, öngörülebilirlik ve rasyonel zemine dönme" mesajları verdi.

Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev alacak olan Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati'den devraldı.

"Hükümetimizin temel hedefi, toplumsal refahı artırmaktır" diyen Bakan Şimşek basın toplantısında şunları söyledi:

"Bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen bir refaha ulaşmada anahtar olacaktır."

"Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjoktörde, kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz. Vakit kaybetmeden orta vadeli programımıza başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır."

"Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, öngörülebilirliği artırması, yapısal dönüşümü hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla merkez bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır. Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eş gündüm çerçevesinde güçlü bir koordinasyon sağlayarak sürdüreceğiz"

2018 seçimleri sonrası ekonomi yönetimi Hazine ve Maliye Bakanlığı adı altında yeniden yapılandırılmış ve bu göreve Berat Albayrak atanmıştı.

Albayrak'ın istifası sonrası yerine  Lütfü Elvan getirildi. Elvan'ın istifası üzerine ise görevi o dönem Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Nureddin Nebati devralmıştı.

Kategoriler

Güncel