Şişlispor futsalda ikinci kez Türkiye Şampiyonu

Şişli Spor Kulübü Futsal takımı, üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu.

2021-2022 sezonunda Türkiye Şampiyonu olarak UEFA’ya katılan Şişlispor, 2022-2023 sezonunu da şampiyon olarak tamamladı. Şişlispor, ikinci kez UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. 

Şişlispor geride bıraktığımız sezonda ligdeki 14 haftayı lider olarak tamamlayarak, final oynama hakkı kazandı.

Kulüp Başkanı Alen Tekbıçak ve yönetim kurulu üyelerinin finaller öncesi Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerin neticesinde müsabakaların, İstanbul Bahçelievler Şehit Er Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanmasına kararı verildi. Final maçları öncesi aynı tesis içinde kamp izni alan yönetim, teknik sorumlu Cihan Özdemir nezaretinde günde çift idman yaparak maçlara hazırlandı.

İki maç üzerinden oynanan final serisinde, Şişli Spor Kulübü ile Bingöl Gençlik Spor Kulübü şampiyonluk mücadelesi verdi.  İlk maçta devreyi 4-2 geride kapatan Şişli, ikinci yarıda  ‘Uçan Kaleci’ (Bir saha oyuncusu olarak oynayan, genellikle rakiplerin yarı alanında bulunan ve kalesini korumasız bırakan bir kaleci) sistemine geçti.  Oyunu sürekli rakip sahaya yığan sistem sonucu, ikinci devreyi dört gol atarak bitirdi ve maçı 6-4 kazandı. 

22 Haziran Perşembe günü oynanan serinin ikinci maçında oldukça üstün bir oyun sergileyen Şişli, maçın ilk yarısını 3-1 önde tamamladı. İkinci yarıda da beş gol bulan Şişlispor, mücadeleden 8-2 galip ayrılarak sezonu şampiyon tamamladı.

Final maçlarının sonunda kupa, madalya ve ödüllerini TFF FGD (Futsal Gelişim Direktörlüğü) Teknik Koordinatörü Dr. Erden Or, Futsal Milli Takımlar Teknik Direktörü Murat Kaya, Plaj Futbolu Milli Takımı Teknik Direktörü Ozan Yılmaz, Plaj Futbolu ve Futsal Ligler ve Milli Takımlar İdari Sorumlusu Can Günal takdim ettiler. 

Şampiyonlar liginin kura çekimi 05 Temmuz Çarşamba günü İsviçre’nin Nyon kentinde Türkiye saati ile saat 15:00’te yapılacak ve UEFA’nın Youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Bu sezon başarı için ter dökenler arasında teknik sorumlu Cihan Özdemir'in yanısıra, takım kaptanı Saro Sarafyan, branş yöneticisi Arek Dolar ve yardımcısı Haçik İngilizoğlu da yer aldı. 

Kategoriler

Toplum