Armavia iflasın eşiğinde

Ermenistan'da,Yerevan Uluslararası 'Zvartnots' Hava Alanı, 'Armavia'ya ait uçaklara hizmet vermeyi durdurduğunu açıkladı. 'Zvartnots' Hava Alanı basın sözcüsü Kevork Abramyan, şirketin havaalanına olan 3.36 milyon dolar borcu nedeni ile, Armavia'ya hizmet vermeyi geçici olarak durdurduklarını bildirdi.

'Armavia'nın hisselerinin büyük bölümünü elinde bulunduran işadamı Mihail Bagdasarov, Eylül ayında, şirketin iflasın eşiğinde olduğunu ve satışa çıkarıldığını duyurmuştu.

Armavia, uzun süredir çalışanlarının maaşlarını ödemekte de sıkıntı çekiyor.

1996 yılında kurulan ve Ermenistan'ın en büyük hava yolu şirketi olan Armavia, 2008 yılından itibaren ekonomik sıkıntılarla yüzleşmeye başladı. Ermenistan hükümeti, 2008-2009 yıllarında Armavia'yı gelir vergisinden muaf tuttu. Fakat, beklenen ilerleme elde edilmeyince Ermenistan hükümeti şirketin giderlerini karşılamak zorunda kaldı.

Avrupa ve Rusya şirketlerinin ilgilendiği Armavia'nın henüz kime satılacağı kesinlik kazanmadı.

İstanbul uçuşlarını etkilemeyecek

Ermenistanı uluslararası noktalara bağlayan en önemli havayolları şirketi olan Armavia, İstanbul - Yerevan hattında da tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyor. Armavia ile İstanbul - Yerevan uçuşlarını birlikte düzenleyen Tower Havayolları  sahibi Dikran Altun, durumun İstanbul uçuşlarını etkilemeyeceğini belirtti. Yolcuların yüksek bilet fiyatlarından şikayetçi olduğu İstanbul -  Yerevan hattında, tüm alan vergilerini Armavia'dan bağımsız olarak kendilerinin ödediğini söyleyen Altun, bu sebeple kendi uçuşlarının son durumdan etkilenmeyeceğini açıkladı.

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan