Balat Musevi Hastanesi önündeki ayrımcı gösteri tepki topladı

Kendilerini hekim olarak tanıtan bir grup gösterici Balat’ta bulunan Or-Ahayim Musevi Hastanesi yakınında İsrail’i protesto etmek amaçlı eylem yaptı.

Doktor olduklarını iddia eden kişiler üzerlerine beyaz doktor önlüğü giydiler ve kırmızı boyayla birbirlerinin önlüklerine kanı anımsatması adına el baskısı yaptılar.

Eyleme ait görüntüler sosyal medya aracılığı ile paylaşılırken, göstericiler yayınladıkları videoda şu açıklamayı yaptılar: ‘Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sindirilmeyeceğiz. Sabırla ve azimle hekimler olarak zulme karşı ‘Dur!’ diye haykıranlar olacağız. Şimdi tüm hekimlere ve sağlık çalışanlara çağrımızdır. Bu onurlu yürüyüşte rol alıp zulme karşı durmak adına her birinizi sessiz yürüyüş kervanımıza ses olmaya davet ediyoruz.’

Yapılan açıklamaya göre göstericiler ‘kanlı’ önlükleriyle her cumartesi günü sessiz yürüyüş yaparak Gazze için nöbet  tutacaklarını belirttiler.

Görüntüler  sosyal medyada tepki yarattı. Pek çok kişi, bu eylemin Türkiyeli Yahudileri hedef gösterdiğini vurguladı, hastanenin her kesimden doktorla her kesimden insana hizmet verdiğini hatırlattı

Balat Musevi Hastanesi, kendilerine yönelik yapılan eyleme ilişkin bir açıklama yaptı. Or-Ahayim Musevi Hastanesi, hastanelerinin 2. Abdülhamid'in fermanıyla kurulduğunu ve İsrail'le bir bağlarının olmadığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"1898 yılından itibaren kapısından içeri giren hastaya özveriyle, en hassas şekilde hizmet veren, Türkiye'mizin en eski sağlık kuruluşlarından hastanemizin hedef gösterilmesini kınıyoruz."

Kategoriler

Güncel