Agos yeni sayısıyla bayilerde

-Türkiye Ermeni toplumu 2024 yılına iki büyük belirsizlik içinde giriyor. Bunlardan ilki bazı okulların depreme karşı güçlendirilmesi ile ilgili süreç. Diğer kritik gündem maddesi ise hastanesi olan vakıflar için yapılacak seçimler. 

-Ermeni Kilisesi ve halkı 6 Ocak'ta İsa Mesih'in doğuşunu kutluyor. Patrik Maşalyan'dan mesaj.

-Köln'deki soykırım anıtı neden sürekli olarak sergilenemiyor? Alman makamları konuya nasıl bakıyor? İlias Kevork Uyar anlattı. 

-Hangardz tiyatrosu Eskişehir yolcusu. William Saroyan’ın 'Yüreğim Dağlardadır’ eserini geçen yıl izleyicilerle  buluşturan Hangardz, ilk turnesini de 14 Ocak'ta Eskişehir’de eski bir Ermeni kilisesinde yapmaya hazırlanıyor. Yeğya Akgün'le konuştuk. 

-Urfa'daki Germuş kilisesi kaderine terkedildi.

-Kudüs’teki Ermeni Kilisesi’nin mülkünü korumak için nöbet tutan Ermeniler 30 kişilik maskeli, sopalı bir grubun saldırısına uğradı. Kudüs Ermeni Patrikliği, Ermeni mahallesindeki bir araziyi İsrail hükümetine yakın olduğu belirtilen iki işadamına kiralamış, tepkiler üzerine sözleşmeyi feshetmişti. Fesihten bu yana bazı fanatik Yahudiler bölgede nöbet tutan Ermenilere saldırılar düzenliyor.

-İstanbul'un Baylan'ı: 100 yıllık serüven. Sevecen Tunç anlatıyor. 

-Julia Mutlu'nun 50. sanat yılı için özel bir etkinlik düzenleniyor. 

Agos 1430. sayısıyla bayilerde. 

Kategoriler

Güncel