Sharapova ve Williams WTA 2012 İstanbul’a hızlı başladı

WTA TEB Paribas 2012 İstanbul Şampiyonası’nın ilk karşılaşmaları 23 Ekim Salı günü oynandı. Bu yılki organizasyonun geçen yıla oranla daha iyi olduğu gözlenen turnuvanın ilk gününde katılım fazlaydı. 2. günde (bugün) Williams-Li Na, Azarenka-Kerber, Sharapova-Radwanska mücadeleleri var.

NATALİ ORAL

Turnuvanın ilk maçında, WTA Dünya Klasmanı’nın 4 numarası Polonyalı Agnieszka Radwanska ile geçen yılın şampiyonu Çek Petra Kvitova karşı karşıya geldi. 1 saat 23 dakika süren mücadeleyi, Radwanska 6-3 ve 6-2’lik setlerle galip bitirdi. Radwanska’nın iyi başladığı ilk sete, Kvitova istediği oyunu sergileyemedi ve pek çok basit hata yaptı. Kvitova ilk setin 5. oyununda servis kırarak sete geri dönmeyi başarsa da Radwanska’ya engel olamadı ve ilk seti 6-3 kaybetti. 2. sete de iyi başlayan Polonyalı raket, setin devamında da iyi oyununu sürdürdü ve Kvitova karşısında son seti 6-2 ile geçti.

Günün 2. maçında, turnuvanın favori ismi, dünya 3 numarası Serena Williams, Alman Anjelique Kerber’i 6-4 ve 6-1’lik setlerle yenerek ilk galibiyetini aldı. 1 saat 18 dakika süren maça, Serena servis oyununa iyi başladı ve Kerber karşısında 3-0 öne geçti. Alman raket ilk setin ortalarında toparlanmayı bildi ve üst üste 3 oyun alarak oyuna denge getirdi. Dengeli süren maç, 5-4’e gelirken 10. oyunda Williams servis kırmayı başardı ve ilk set 6-4 Serena’nın galibiyetle sona erdi.

İkinci sete daha rahat ve kontrollü başlayan Serena, 3. oyunda rakibinin servisini kırarak avantaj sağladı. Kendi servis oyununda da iyi bir performans sergileyen ABD’li raket, 2. seti 6-1 ile kazanarak turnuvada favori olduğunu kanıtladı.

Günün son maçında, dünya 2 numarası Rus Maria Sharapova ile 7 numaradaki İtalyan Sara Errani karşı karşıya geldi. Maça hırslı ve istekli başlayan Rus raket, servis oyununu alarak ve rakibinin de servisini kırarak 2-0 öne geçti. Errani, oyun 2-0’a geldikten sonra toparlanmaya başladı ve art arda 2 oyun alarak maça denge getirdi. Buna rağmen Errani, bu oyununu devam ettiremedi ve Sharapova rakibinin servisini kırarak sette 4-2’lik üstünlük sağladı ve son servis oyunuyla ilk seti 6-3 kazandı. Maçın 2. setinde Sharapova rakibinin servisini kırmayı başardı. Güçlü rakibi karşısında zorlanan Errani ancak 2 oyun kazanabildi.

Maçlar sonrasında basının karşısına çıkan oyunculardan Radwanska turnuvanın ilk maçı olması nedeniyle maçın zor geçtiğini ve kortun geçen seneye oranla daha yavaş olduğunu söyledi. Henüz hiçbir şeyin bitmediğini söyleyen Polonyalı raket, her maçın önemli ve her şeyin değişebilir olduğunu ifade etti. Ayrıca İstanbul’da olmaktan ve bu atmosferi yaşamaktan mutlu olduğunu da dile getirdi.

Williams ise basın toplantısında bu kadar Türk hayranının olduğunu bilmediğini ve Türklerin bu kadar coşkulu olabileceğini hayal etmediğini söyledi. Çarşamba günkü (bugün) maçında Çinli rakibi Li Na ile karşılaşacak olan Williams, Li Na’nın zorlu bir rakip olduğunu söylerken turnuvadaki hiçbir maçın kolay olmayacağını da vurguladı.

Williams ile karşılaşan Kerber ise Serena’nın iyi oynadığını ve yenilmesine rağmen hala turnuvada olduğuna dikkat çekti. 2. maçında her şeyin daha iyi olacağını umduğunu söyleyen Alma tenisçi, turnuvaya veda etmeye niyeti olmadığını söyledi.

Errani karşısında zorlanmayan Sharapova ise maçta kontrolün kendisinde olduğunu vurgulayarak İstanbul izleyicisinden son derece memnun olduğunu da ekledi.

Turnuvanın 2. günü (24 ekim) Williams-Li Na, Azarenka-Kerber, Sharapova-Radwanska mücadelelerine sahne olacak. İlk maç saat 17:00’de başlayacak.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem