Ermenistan Zvartnots havalimanı güvenliğini Rus askerlerden devralıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan sınır muhafızlarının Zvartnots Havalimanı'nda hizmet verebilecek yeterli deneyime sahip olduğunu söyledi.

Paşinyan, Ermenistan Cumhuriyeti Sınır Muhafız Birliklerinin, Ermenistan'daki Rus Sınır Birliklerine bir mektup göndererek, Zvartnots Uluslararası Havalimanı'nda bağımsızlıktan bu yana hizmet verdikleri ve güvenliğin sağlanmasına destek verdikleri için şükranlarını ifade ettiğini söyledi.

Paşinyan, "Ülkemizdeki devlet kurumlarının geliştiği göz önüne alındığında, Zvartnots Havalimanı'ndaki sınır muhafız birliklerinin artık Rus tarafının desteği olmadan sınır hizmetlerini yürütebilecek yeterli deneyim, beceri ve kapasiteye sahip olduğu bilgisini verdiler" dedi.

Ermenistan ile Rusya ilişkileri 2020'deki İkinci Karabağ Savaşı ve Azerbaycan'ın 2023'te  gerçekleştirdiği Karabağ'a yönelik saldırıdan sonra gergin seyrediyor. Ermenistan, ittifak ortağı Rusya'nın ittifakın gereğıini yerine getirmediğini söylüyor.

Bu çerçevede Ermenistan'ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana başkent Erivan'daki Zvartnots havalımanını koruma görevini üstlenen Rus askerlerine artık ihtiyaç olmadığı Ermenistan hükümeti yetkililerice son dönemde dile getirilmekteydi.

Kategoriler

Güncel