Bayram ateşkesi öncesi Şam'da patlama

Şam’ın Tedamun yolu başlangıcındaki Def el-Şovk civarında patlayıcı yüklü bir araç infilak etti. Olayda, dört kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, eylemi muhaliflerin yaptığını iddia etti.

Suriye Haber Ajansı’nda (SANA) yer alan haberde eylemin muhalifler tarafından yapıldığı öne sürüldü. Patlama sonucunda ilk verilere göre dört kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. Patlamanın olay yerindeki işyerleri ve evlerde büyük maddi hasara yol açtığı belirtiliyor.

SANA’ya açıklama yapan Şam Hastanesi’nden bir yetkili, patlama sonucunda dört kişinin cesediyle, biri ağır yaralı 10 yaralının da hastaneye nakledildiğini açıkladı.

Öte yandan, saldırı, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahtar İbrahimi’nin Kurban Bayramı boyunca ateşkes anlaşması sağlandığını açıklamasından sonra oldu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kurban Bayramı’nda ateşkesi kabul ettiği ve yarından itibaren geçerli olacak ateşkesin dört gün süreceği kaydedilmişti.

Suriye’de bayramlık ateşkes:
/haber.php?seo=suriyede-bayramlik-ateskes&haberid=3091

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem