Ermeni toplumundan oyunculara Üstün Akmen ödülü

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri, 6 Mayıs Pazartesi günü Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Nişan Şirinyan ve Diana ÇilingaryanŞaylan Akmen başkanlığındaki Anta Toros, Ayşen İnci, Derya Özgören, Levent Kurumlu, Kıvanç Terzioğlu, Mahmut Şenol ve Pınar Çekirge’den oluşan seçici kurul üyeleri, 2023-2024 sezonunda İstanbul’da sahnelenen oyunları seyrederek değerlendirmelerini yaptı.

Kıvanç Terzioğlu ve Şaylan Akbaşoğlu Akmen’in sunumunu yaptığı gecede Nişan Şirinyan ve Serpil Tamur’a ‘Ustaya Saygı Ödülü’, Mehmet Esatoğlu, Hamit Demir ve Gül Göker’e ‘Onur Ödülü’, Ani İpekkaya, Suphi Tekniker ve Aysan Sümercan’a ‘Emek Ödülü’, Kemal Başar’a ‘Özel Ödülü’ ve Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’e de ‘Tiyatro Eleştirmeni Onur Ödülü’ takdim edildi.

Bağımsız tiyatro topluluğu Hangardz’ın ‘Yüreğim Dağlardadır’ oyunundaki performansıyla Diana  Çilingaryan da ‘Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

Handan Bayındır Tuna’nın başrolünü oynadığı ‘Troyalı Kadınlar’ oyununun yönetmeni Erhan Tuna ise ‘Yılın Yönetmeni Ödülü’ne layık görüldü.

Kategoriler

Kültür Sanat Tiyatro