Kıyamet inanışı Noel’de Şirince’yi hareketlendirecek

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, ‘Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyametin kopacağına’ dayanan bir inanış sayesinde yabancı turist açısından her yıl boş geçen 15 Aralık’tan yılsonuna kadarki Noel tatili döneminde bu yıl yüzde 100 doluluk yaşayacak.

Guetemala’da bu yılki kazılarda hem daha eski hem de 21 Aralık 2012 tarihinin daha ilerisini gösteren bir Maya takvimi bulunsa da belli çevrelerin, ‘Efsanevi Marduk gezegeninin 21 Aralık’ta dünyaya çarparak kıyametin kopacağı’ yönündeki inanışı sürüyor.

Dünyada kendilerini ‘Mavi Enerji Grubu’ olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine dayanan inanışları çerçevesinde, kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğini düşünüyor. Bu düşünce, bozulmamış mimari yapısıyla önemli bir turizm merkezi konumunda olmasına karşın, her yıl 15 Aralık’tan yılsonuna kadar süren Noel döneminde yabancı turistten mahrum kalan Şirince köyünü cazibe merkezi haline getirdi.  

Dünyadaki hayatın 21 Aralık’ta son bulacağına ve bu kıyametten sadece Şirince ile Bugarach köylerindeki insanların Mesih İsa tarafından kurtarılacağına inanan ‘Mavi Enerji Grubu’na mensup kişiler, Şirince köyündeki konaklama tesislerini yaptırdıkları rezervasyonlarla Aralık ayı için şimdiden doldurdu.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Dünya