Sebahat Tuncel: ‘Erdoğan ölüm oruçlarına müdahale etsin’

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu grup, Kadıköy'de ölüm oruçlarına dikkat çekmek için eylem yaptı. Polis, grubun sahile yürümesine izin vermedi. Eyleme destek veren Sebahat Tuncel, basın açıklaması yaptı. Başbakan'a seslenen Tuncel, Erdoğan’dan ölüm oruçlarına müdahale etmesi istedi.

Cezaevlerindeki ölüm oruçlarına destek vermek için Kadıköy Altı Yol Meydanı’nda toplanan ve aralarında çeşitli parti ve dernek üyelerinin de yer aldığı grup, pankart açıp slogan attı. Kadıköy sahiline yürümek isteyen eylemcilere polis izin vermedi.

Eyleme destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, basın açıklaması yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Tuncel, Erdoğan’dan ölüm oruçlarına müdahale etmesi istedi. Tuncel, “Kürt sorunu 100 yıllık bir sorundur. Bu sorunu ortadan kaldırın. Aksi takdirde olacaklardan siz sorumlu olacaksınız. Biz Şeyh Said’in kuşağından geliyoruz. Tarih boyunca kimseye boyun eğmedik. Sayın Öcalan İmralı’da tutuklu kaldıkça bu savaş devam edecektir. Savaşı bitirmenin tek yolu müzakeredir” diye konuştu. 

Etiketler

Recep Tayyip