Salıcı: Sözlerimin arkasındayım ama darbeye karşıyım

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulması sırasında tören alanında bulunan askerlere, “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslendiği iddia edilen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

 

CHP İstanbul İl Başkanlığında ilçe başkanları ile beraber açıklama yapan Salıcı, darbelere karşı olduklarını savunarak tören alanında söylediği sözlerin arkasında olduğunu açıkladı.

Salıcı; “Orada askerlerin hemen önünde resmi görevliler vardı, sivil görevliler vardı ama o görevliler o fotoğrafta görünmüyor. Benim bu fotoğrafla ilgili bir suçum yok. Algı yanlış oluşmuş olabilir, algıyı düzeltmek de bizim görevimiz. Eğer o fotoğrafı ben görmüş olsaydım ben de muhtemelen o şeyi öyle yorumlardım. Biz burada herhangi birini zan altında bırakmak istemeyiz. Sözümüzün arkasındayız ama muhatabı o değil” diye konuştu.

Kendisinin ve CHP’nin darbeler ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını söyleyen Salıcı, “AKP’ye karşı darbe meraklısı birileri varsa karşılarında ilk duracak olanlar bizleriz” dedi.

Hükümeti eleştiren Salıcı, şunları söyledi; “Darbeyi savunanlar darbelerden beslenenlerdir. Siz hiçbir AKP’linin polisten gaz yediğini gördünüz mü. Polisle hiç karşı karşıya gelmiş mi bunlar. Nasıl mağdurlar. Yaşadığımız dönem AKP’nin kendi devletini kurmaya çalıştığı bir dönemdir. Otoriter bir polis devleti kurmaya çalışmaktadır.”

Salıcı, istifasının istediği iddialarını da yalanladı. 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Salıcı