Zirve Davası’nın 47. duruşmasına Hurşit Tolon da katıldı

Malatya'da Zirve katliamı davasının devam ediyor. Bugünkü duruşmaya İstanbul’dan getirilen emekli orgeneral Hurşit Tolon ile emekli albay Mehmet Ülger katıldı. Tolon ve Ülger savunma yapacak.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma başladı. Duruşmaya, ikinci iddianameyle ''terör örgütü yöneticisi'' suçlamasıyla dahil edilen sanıklardan emekli orgeneral Hurşit Tolon katıldı. Diğer sanıklar eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, İlker Çınar, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya, müdahil avukatlar ve öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske de katıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamındaki duruşmalar, 16 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek. İddianamede, hem gizli tanık hem de sanık olarak ismi geçen İlker Çınar, yapılan ara celsede ifade verdiği için bugünkü duruşmaya katılmadı.

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Tolon