Kuzu kebaptan ciğere

Başbakan Erdoğan açlık grevi yapan BDP’li milletvekillerinin ciğer yediklerini söyledi. Erdoğan, açlık grevleri ile ilgili daha önce de BDP’lilere ‘Siz kuzu kebabı yiyorsunuz içerdekilere ölün diyorsunuz” demişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Cezaevlerinde 63. gününe giren açlık grevleri ile ilgili konuştu.

Erdoğan, açlık grevlerinde olanların taleplerinin yapılmakta olduğunu söyleyerek açlık grevindeki  BDP’li milletvekillerinin ciğer yediğini öne sördü.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle;

“Bazı hadiselerin içeriden ve dışarıdan verilen desteklerle kampanyalara dönüştürüldüğünü daha önce de gördük. Sinsi hedefler çerçevesinde yol arkadaşlıklarını gördük, yine görüyoruz. 12 Eylül ’de 2 ay önce, Türkiye ’nin bazı cezaevlerinde bazı tutuklular açlık grevi eylemi başlattı. Kandil talimatları ve BDP gayretleri ile hukuk yoluyla gündeme gelebilecek olan talepler böyle insanlık dışı bir yöntemle gündeme geldi. Bu eylemlerle ilgili gündeme getirilen konulardan bazıları üzerinde biz zaten çalışmaya başlamıştık. Bizim reform politikalarımızı kendilerine mal etmek isteyenler bu yola başvuruyor. Ucuz hesaplara giriyorlar. Bizim bu şark kurnazlığına karnımız tok.

Şantaj yapıyorlar

*Siyasetçinin işi açlık grevi yapmak, yapana destek olmak değildir. Bunlar bugüne kadar bataklığın içinde gezinmeye alışmış. Kalkmışlar 'inkâr ve ret politikaları sona ersin' diyorlar. Ak Parti iktidarı bunları zaten sona erdirmiştir ve böyle bir problemi yoktur. Anadilde savunma hakkının tanınacağını kongremizde söylemiştik. 'Operasyonlar dursun' diyorlar, onlar silah bırakmadıkça operasyonlar bitmez. Terörist saldırılar olduğu sürece millet olarak, devlet olarak bu saldırılara gereken cevabı vereceğimizi söyledik. İmralı ’ya ilişkin taleplerin de bir şantaj unsuru olduğunu defalarca söyledik. Ak Parti yaşatmayı hedeflemiş bir partidir.

BDP’den hiçbir şey beklenmez

*Buradan bir kez daha BDP’ye yazıklar olsun diyorum. Bunlar arkadaşlarımızla görüşürken, “gücümüz yetmez” diyor, çıkınca da bir iş yapacakmış gibi geziniyorlar. Kandil’in emirlerini sorgulayacak kadar bile kendi ayaklarının üzerinde duramadılar. Dağdaki teröristin sırtını sıvazlayıp, bayram harçlığı alan BDP’den hiçbir şey beklenemez.

Amaçları kaos oluşturmak

*Açlık grevlerinde sadece teröristler ve BDP’nin değil, farklı amaçları olan çevrelerin de etkisi vardır. Bakın çok açık söylüyorum bunların amacı taleplerinin karşılanması değil, kaos oluşturmak. Kendileriyle ilgili olmayan şeyleri gündeme taşıyorlarsa bu şantajdır ve bu şantaja gelmeyiz. Açlık grevi eylemleri oksijenini medyadan alıyor. Siz ne zamandan beri terör örgütüyle iş tutmaya başladınız. 

Ciğer yiyorlar

*Başbakan Erdoğan, BDP’li milletvekillerinin açlık grevlerine başlamasına da değinerek, “Kendileri de şimdi rejime başlamışlar. Başlasınlar, bazılarının ihtiyacı vardı zaten ancak başlar başlamaz hemen biri diğerine ciğeri uzatıyor. Görmüşsünüzdür fotoğraflarını. Durun yahu daha yeni başladınız! Hapishanelerdeki gençlerden ellerini çeksinler, insanı yaşat ki, devlet yaşasın bizim anlayışımızdır” dedi.

 

Kategoriler

Güncel Gündem