Sinagog saldırılarında hayatını kaybedenler törenle anıldı

İstanbul'daki Beth İsrail ve Neve Şalom Sinagoglarına yapılan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Neve Şalom ve Betisrael Sinagoglarına 9 yıl önce gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler için Beyoğlu Şişhane Meydanı’nda anma töreni düzenlendi. Törene Hahambaşı Yardımcısı Rav Yauda Adoni, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Konuşan Hahambaşı Yardımcısı Rav Yauda Adoni, tüm dünya için barış ve huzur temennisinde bulundu. Bombalı saldırılarda ölenler için rahmet dileyen Adoni, yakınlarına da sabır diledi.

Kan döklüeceği yerde dostluk dağılsın

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Rav Yauda Adoni, mahsum insanlara el uzatmanın, onları yok etmenin insanlığa sığmayan bir durum olduğunu dile getirdi. Gazetecilerin İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarını sorması üzerine de Adoni, “Birinin başka bir insanın canına kıymasını hiçbir din yazmaz. Allah ıslah etsin ve ülkemize huzur dünya da barış ihsan eylesin. Allah bütün insanları ıslah etsin ve artık kan dökülmesin. Kan döküleceği yerde dostluk dağılsın dünyaya” diye konuştu.

İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin de, İslam ve bütün ilahi dinlerin insan öldürmeyi yasakladığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Neve Şalom Sinagogu önüne kadar yürüyen vatandaşlar, saldırının gerçekleştiği yere karanfiller bıraktı. 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar

Etiketler

Sinegog