Yerevan Van arası uçak seferleri başlatılacak

Ermenistan ve Türkiye Hava Yolları Kurumları direkt Yerevan-Van uçak seferlerinin başlatılması yönündeki başvuruyu onayladı. Yerevan Van arasında direkt uçak seferleri başlatılacak.

Panarmenian.net internet sitesi haberi, Ermenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Arsen Kazaryan’ın açıklamalarına yer vererek duyurdu. Kazaryan, Yerevan Van arası uçak seferlerinin sürekliliğinin sağlanması için elden gelen her şeyin yapılması gerektiğini ifade ederken, Türkiye Ermenistan arası ekonomik ilişkilerin iyileştirilmesinden yana olan Van, Bitlis ve Kars girişimcileri için direkt uçuşların büyük önem taşıdığını söyledi. Paket proje olarak “Türk-Ermeni ilişkilerinin iyileştirilmesine destek” programı çerçevesinde gündeme gelen Yerevan - Van arası direkt uçuşlar için Van bölgesinden bir Türk iş adamının 2011 Eylül ayında Türkiye’de ilk girişimi yaptığını fakat yasal olarak sonuca ulaşamadığını belirten Kazaryan, şu anda bu seferlerin başlaması için herhangibir engel kalmadığını açıkladı.

Bir saatlik uçuşların Ermenistan’da yoğun ilgiyle karşılanacağını belirten Kazaryan, bu adımın bölge turizmine de katkı sağlayacağını söyledi.

Aynı zamanda Türk-Ermeni iş konseyi eş başkanı olan Arsen Kazaryan, iş ilişkilerine de büyük fayda sağlayacak uçak seferleri sayesinde Ermenilerin Ahtamar gibi tarihi ve kültürel miraslarını kolaylıkla ziyaret edebileceklerini ifade etti.

Kategoriler

Güncel Ermenistan