Raffi Hovhannisyan: Karabağ için 'işgal' kelimesi kullanılmamalı

Bakü'de düzenlenen Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı (ICAPP) toplantısına Ermenistan adına katılan eski Dışişleri Bakanı ve muhalefetteki Miras Partisi Başkanı Raffi Hovhannisyan, 'Dağlık Karabağ sorunu konuşulurken bir tarafın ‘işgal’ gibi politik terimleri kullanmaması gerekir' dedi.

Bakü'de düzenlenen Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı (ICAPP) toplantısına Ermenistan adına Ermenistan eski Dışişleri Bakanı ve muhalefetteki Miras Partisi Başkanı Raffi Hovhannisyan katıldı. Burada bir konuşma yapan Hovhannisyan daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'tarafların geçmişin mirasını bir kenara bırakarak birbirlerine eleştirel yaklaşması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Azerbaycan Haber Ajansı APA’nın bildirdiği üzere Dağlık Karabağ sorunu konuşulurken bir tarafın ‘işgal’ gibi politik terimleri kullanmaması gerektiğini söyleyen Hovannisyan; “Bu terimi temel alarak yola çıkarsak, o zaman Ermenistan topraklarının büyük bölümünü Türkiye ve Azerbaycan'ın işgali altında olduğu sonucuna da ulaşılabilir. Bu yüzden tarafların geçmişin mirasını bir kenara bırakarak birbirlerine eleştirel yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Her ülkenin mutlaka demokratik sorunları vardır ve anlaşmazlıkların kaynağı da bunlardır” dedi.

Bakü’de düzenlene ICAPP toplantısı bugün yapılan görüşmelerin ardından yarınki oturumlarla son bulacak.

‘İddiaları temelsiz’

Öte yandan Hovhannisian’ın açıklamalarını değerlendiren Yeni Azerbaycan Partisi genel sekreteri Ali Ahmedov, eski Dışişleri Bakanı’nın görüşlerinin uluslararası toplumun güncel kabulleriyle örtüşmediğini belirtti, 'Ermenistan eski Dışişleri Bakanı ne demiş olursa olsun, BM, önemli Avrupa kurumları, uluslararası toplum, AGİT ve onun eşbaşkanları Azerbaycan topraklarının işgali gerçeğini birçok kereler ifade etmişlerdir. Hovhannisian’ın açıklamaları bu nedenle temelsizdir.

Kategoriler

Güncel Ermenistan