BDP’nin fezlekeleri Meclis’te

BDP’li milletvekillerinin Şemdinli’de PKK’lılar ile kucaklaşması sonrasında haklarında dokunulmazlıkların kaldırılması için hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

18 Ağustos’ta PKK’lılar ile kucaklaştıkları gerekçesiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü , Sebahat Tuncel , Aysel Tuğluk, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy ve Hüsamettin Zenderlioğlu hakkında fezleke hazırlamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün konun Meclis gündemine gelmesi halinde dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacaklarını açıklamıştı. Erdoğan, 

“Parlamento’ya bu tür, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Çünkü, milletvekili sorumluluğu sıradan caddede giden bir insanın durumuna benzemez. Hareketlerine dikkat etmeli. Kendisine terör örgütünün uzantısı sıfatı vererek bu şekilde bir yaklaşım tarzı içerisine girenler noktasında Parlamento’da çok daha farklı bir uygulamanın olması gerektiğini inanıyorum” demişti.

Erdoğan dokunulmazlıkların kaldırılmasını ardından ‘Gerekeni yargı yapacak’ dedi. 

Erdoğan'ın açıklamlarının ardından dosyalar Meclis Başkanlığına gönderildi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Kucaklaşma