Zirve’nin sırları çözecek harddisk

Zirve katliamı sanığı İstihbarat Binbaşı Yeşil’in bir yakını, Yeşil’e ait bir harddiski savcılığa teslim etti. Harddiskten Ergenekon-TUSHAD şeması, JİTEM’in TUSHAD içerisindeki yeri ve ses kayıtları çıktı. Elde edilen yeni bilgiler doğrultusaunda Zirve katliamı soruşturmasında 23 kişi hakkında yeni soruşturma açılacağı belirtiliyor.

Star gazetesinden Kemal Gümüş’ün haberine göre Zirve Yayınevi cinayeti davasının tutuklu sanığı Malatya Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Haydar Yeşil’e ait meçhul harddisk savcıya ulaştı. Yıllardır bir türlü ele geçirilemeyen harddiski Haydar Yeşil’in yakın akrabası, soruşturma savcısı İsmail Aksoy’a teslim etti. Harddiski inceleyen Malatya Başsavcılığı elde edilen yeni deliller ve tutuksuz sanık İlker Çınar’ın verdiği yeni bilgiler doğrultusunda 23 kişi hakkında soruşturma başlattı.

TUSHAD-Ergenekon şeması çıktı

Bu güne kadar hakkında pek fazla bilgi bulunmayan TUSHAD yapılanmasına ait birçok şemanın da bu harddiskte olduğu belirtiliyor. Harddiskin içinde ise Ergenekon-TUSHAD-Zirve ilişkilerini gün yüzüne çıkaracak ses kayıtları, görüntüler ve yasadışı bir takım dinlemelerin olduğu öğrenildi. Harddiskte yer alan en çarpıcı delil ise ERGENEKON-TUSHAD ilişkisini gösteren örgütsel şema olduğu belirtiliyor.

Siyah-Beyaz kaos suikastleri

Şemada TUSHAD bünyesinde barındırdığı Beyaz Kuvvetler ile Siyah Kuvvetler Ergenekon’un önemli birimleri olarak yer alıyor. Harddiskte yer alan bilgilere göre Beyaz Kuvvetler daha çok kaza süsü verilmiş profesyonel suikastlar ve profesyonel medikal suikastlar gerçekleştiriyor. Siyah Kuvvetler ise profesyonel silahlı ve bombalı suikastlar yapıyor ve toplumda kaos ortamı oluşturuyor.

Siyah Kuvvetler’in JİTEM’i var

Yine şemada Siyah Kuvvetlerin bir alt birimi olarak yer aldığı belirtilen JİTEM ise kırsal alanda suikast ve eylemler yapıyor. Ancak Beyaz ve Siyah Kuvvetler kadar profesyonel olmadığı belirtilen JİTEM’in birçok işte başarısız olduğu ve bazı işleri yüzlerine bulaştırdığına dair bilgilerinde söz konusu harddiskin içinde ses kayıtlarının da yer aldığı kaydediliyor.

Iğsız hakkında yeni soruşturma

Öte yandan tutuksuz sanık ve gizli tanık İlker Çınar’ın verdiği yeni ifadeler doğrultusunda Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız hakkında soruşturma açıldı. Çınar ifadesinde, Mehmet Ülger hakkında açılan bir soruşturma hususunda Ergenekon sanığı Hasan Iğsız’ın kendisine yardımcı olduğunu söylemişti. Org. Iğsız’ın yanı sıra

23 kişi hakkındaki soruşturma kapsamında yeni isimler ifade verecek.

JİTEM makbuzunda Binbaşı Yeşil imzası

Davanın gizli tanığı ve sanığı İlker Çınar’ın (Deniz Uygar), dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı Ülger başkanlığında, “misyonerlik çalıştayı” düzenlediklerini ve “Misyonerlere gözdağı verme talimatı üst düzey komutanlardan geldi” ifadesinden sonra tutuklanan Binbaşı Haydar Yeşil’in JİTEM adına istihbarat elemanlarına verilen para makbuzlarında da imzası bulunuyor. İlker Çınar, daha önce savcıya verdiği ifadesinde TUSHAD-Ergenekon ilişkisini anlatmıştı. Çınar ifadesinde TUSHAD’ın Beyaz Kuvvetler Biriminde görev yaptığını ve Merhum Turgut Özal’ın da Beyaz Kuvvetler birimi tarafından zehirlendiğini itiraf etmişti.

 

(Star)