Silivri'de biber gazı ve tazyikli su

Ergenekon davasında karar çıkacağı beklentisi tutuklulara destek vermek isteyen çok sayıda kişinin Silivri'ye akın etmesine neden oldu.

Ergenekon davasının görüleceği Silivri Cezaevi kampüsünün önü  sabahın erken saatlerinden itibaren duruşmayı izlemek isteyenler tarafından doldu. CHP ve İP'nin yaptığı çağrı nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu.

Duruşmada mütalaanın yettişmemesi nedeniyle savcılığın ek süre talebinde bulunacağı belirtilmesine karşın, CHP ve İP'nin yaptığı çağrı büyük bir kalabalığın Silivri'ye akın etmesine neden oldu. Çeşitli ilçelerden hareket eden otobüsler Silivri Cezaevi'ne giden yolda uzun kuyruk oluşturdu.

Biber gazı ve su ile müdahale

Salon kapasitesinin erken saatlerde dolması nedeniyle duruşmayı izlemek isteyenlerle güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik kuvvetlerinin bariyerlerini aşmayı başaran 20-30 kişilik bir grup içeri girmeyi başarırken, kapıda bekleyen robocoplar kalabalık gruba biber gazıyla müdahale etti. İçeri giren diğer gruba ise su sıkıldı. Biber gazı ve sudan etkilenen kişiler ve yaşlılar arka tarafa doğru çekildi. Jandarmanın cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Halkla güvenlik güçleri arasında arbede çıkınca duruma CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin müdahale etti. Olay yerinde bulunan bir panzerin üzerine çıkıp, panzerin megafonundan göstericilere 'Sakin olun' çağrısı yaptı.

Gazetecilere saldırdılar

Bu arada cezaevi önüne giden kalabalıktan bir grup gazetecilere saldırdı. Kanal 24'ün canlı yayın araçlarına pet şişe atan grup, gazetecileri 'Ergenekon haberlerine yeterince' yer vermemekle suçladı.

Medyatava'da yer alan habere göre bazı basın mensupları saldırıya uğramamak için kurumlarının logosunu çıkartmak zorunda kaldı.

Dışarıda yaşanan gerginlik duruşma salonuna da yansıdı, Mahkeme heyeti gerginliği önlemek ve salonda kapasitenin üzerinde bulunan izleyicilerin çıkartılması için duruşmaya ara verdi. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Slivri