Alain Delon Yerevan’da Soykırım Anıtı’nı ziyaret etti

Ünlü Fransız oyuncu Alain Delon, “İyi Yıllar Anneler” adlı filminin galası için gittiği Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da, Soykırım Anıtı Dzidzernagapert’i ziyaret etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı ve Tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II’yi ziyaret eden Alain Delon; “Ermeni soykırımını kınıyoruz” dedi.

News.am sitesinin haberine göre, Delon 'İyi Yıllar Anneler' filminin galası için geldiği Yerevan’da dün bir dizi ziyarette bulundu. Soykırım Anıtı’nı ziyaretinin ardından Tüm Ermeniler Katolikosu Karekin II’nin konuğu olan ünlü oyuncu daha sonra Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından kabul edildi.

Sarkisyan, Delon’a filmlerinden dolayı Ermeni halkının kendisini çok sevdiğini ifade ederken, ünlü Fransız oyuncu ülkesinin Ermenistanla olan ilişkilerini yakından takip ettiğini söyledi. Delon Ermenistan’ın kültür ve tarihine karşı her zaman ilgi duyduğunu belirterek, Ermeni Soykırımı’nın tanınması ve kınanması yönündeki girişimleri her zaman desteklediğini ifade etti.  Delon, “Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, ″İyi Yıllar Anneler″ filmiyle ilgili tüm Akdeniz halklarında olduğu gibi Ermenilerde de annelerin her zaman özel bir yere sahip olduğunu ve Ermeni rejisörün, tüm ekiple beraber filmi annelere adamış olmalarının konuyu daha da evrensel ve güncel bir temaya dönüştürmüş olduğunu kaydetti.

 

Kategoriler

Güncel Dünya Ermenistan