ODTÜ'de boykot: 'Polis varsa ders yok!'

ODTÜ'de polis müdahalesini protesto eden öğretim görevlileri, dersleri boykot ediyor. Öğretim görevlileri, kampüste yürüyüş yaptıktan sonra açık ders yapacak.

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim-Sen ODTÜ Şubesi ve ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ'de yaşanan polis müdahalesini protesto etmek için dersleri boykot ediyor.

Boykot çağrısına yoğun katılım olduğu öğrenildi. Hazırlık dahil tüm fakültelerde dersler yapılmıyor. Boykoto öğrenciler de katılıyor. Devam eden bazı derslerde ise öğrencilerin protesto ederek sınıflardan çıktığı öğrenildi.

Boykot kapsamında hazırlık binasından başlayarak bütün fakülteleri dolaşıp Fizik Bölümü önüne yürüyecek olan öğretim görevlileri, saat 13.30'da burada basın açıklaması yapacak. Öğretim görevlileri, basın açıklamasının ardından öğrencilerle açık ders yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine katılması nedeniyle 3 bin polisin görevlendirildiği ODTÜ'de protestolara müdahalenin ardından bir öğrenci beyin kanaması geçirmiş, çok sayıda öğrenci de göz altına alınmıştı. Yaşanan olayları protesto eden  Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen ODTÜ Temsilciliği, ODTÜ Öğrencileri ve ODTÜ Mezunları Derneği  'Polis varsa, Ders Yok! 20 Aralık 2012 günü ODTÜ'de ders vermiyoruz, derslere girmiyoruz.' diyerek dersleri  boykot etti.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Göktürk 2