Kar yağdı, İstanbul’da trafik kilitlendi

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkiledi. Uzun araç kuyrukları oluşan yollarda sürücüler araçlarında mahsur kaldı. İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

D-100 Karayolu Haramidere mevkii Beylikdüzü istikametinde ulaşım, olumsuz hava koşulları sebebiyle oluşan buzlanmadan ötürü tamamen durdu. TEM otoyolu Hadımköy bağlantı yolunda ise kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Buzlanmadan dolayı ilerleyemeyen araç sürücüleri kontak kapattı.

Sabah çocuklarını okula bırakmak için evden çıktığını anlatan bir sürücü yetkililerin çalışma yapmasını istedi. Çocuğunun araç içinde uyuduğunu anlatan sürücü şöyle konuştu: “Sabahtan beri yoldayım. Çocuğumun birini okula bıraktım ama diğerini bırakamadım. O da arabada uyudu kaldı. Ara yollardan gitmeye çalıştım ancak orada da buzlanma olduğu için yol kapalıydı. Tekrar buraya geldim yaklaşık iki saattir burada bekliyoruz.”

Yarın okullar tatil

Öte yandan İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Valiliği’nin kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle aldığı karar uyarınca, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilecek. Hamile ve engelliler de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Kategoriler

Güncel Gündem