Rum cemaati 'Kalanda' şarkılarını İstiklal'de söyledi

İstanbul’daki Rum Cemaati geleneksel Noel etkinliği “Kalanda”yı Özel Zoğrafyon Rum Lisesi öğrencilerinin şarkılarıyla üçüncü kez İstiklal Caddesi’nde kutladı. Zoğrafyon’lu 60 öğrenci, Galatasaray Lisesi'nden Yunanistan Konsolosluğu'na kadar vatandaşlara Noel çöreği dağıtarak Rumca, Yunanca ve Türkçe şarkılar eşliğinde yürüdü.

Özel Zoğrafyon Rum Lisesi'nin üç yıldır İstiklal Caddesi'ne taşıdığı İstanbul'daki Rum Cemaati'nin geleneksel Noel etkinliği 'Kalanda', bu yıl da akordeon eşliğinde söylenen şarkılarla kutlandı.

Özel Zoğrafyon Rum Lisesi öğrencilerinin okulda söyledikleri şarkılarla başlayan kutlama, Rum Cemaati'nin katılımıyla İstiklal Caddesi'nde devam etti. Şarkıların söylenip, hediyelerin dağıtıldığı yürüyüşü Yunanistan Başkonsolosluğu'nda Yunanistan Büyükelçisi ve eşi karşıladı.

Geleneklere göre Noel şarkıları anlamına gelen Kalanda'da şarkılar söyleyerek evlerden bahşiş toplayan çocuklar topladıklarını hayır kurumlarına bağışlarmış. Bu etkinlikleri İstiklal Caddesi'ne taşımaktaki amaçlarının bu kutlamayı öğrencilerin ve Rum Cemaati'nin katılımıyla uzun yıllardır içe kapanık şekilde yaşayan cemaate bunu aşma motivasyonunu sağlamak olduğunu söyleyen Okul Müdür Başyardımcısı Özcan Şabudak: 'Rum Cemaati'nin duydukları korkuyu aşmalarını sağlamak ve özgüven duygusunu aşılamak istiyoruz.'

Etkinliğe, akordiyon çalarak destek veren Zografyon Rum Lisesi Okul Müdürü Yani Demircioğlu ise, eski bir geleneklerini İstanbul'da devam ettirmenin keyfini yaşadıklarını söyledi.

Kategoriler

Güncel Azınlıklar

Etiketler

Zoğrafyon Kalanda