Adıyaman'ın Güngörmüş köyü Facebook'la aydınlandı

Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı Güngörmüş köyüne sosyal medya üzerinden toplanılan desteklerle kütüphane açıldı. Kışın kar nedeniyle haftalarca ulaşılamayan köyde açılan kütüphane büyük sevinç yarattı. Birçok başvuruları bürokrasi engeline takılan köylüler, devleti beklemedi, Facebook üzerinden seslerini duyurdu ve önce köydeki ilkokulu yenilemeyi ardından da köylerine bir kütüphane kazandırmayı başardı.

Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı Güngörmüş Köyünde ikamet eden Serdar Kızılkaya'nın köy adına açmış olduğu Facebook sayfası sayesinde yürüttüğü kampanya ile önce harabe olan okul binasının onarılması sağlandı ardından da köye bir kütüphane kazandırıldı. Köylü bu girişimler sayesinde daha önce de sağlık ocağı ve hizmet binasını da yenilemişti.

Yurdun dört bir yanından hayırseverlerin gönderdiği kitapların köye ulaşmasıyla oluşturulan kütüphane 15 ARALIK 2012 tarihinde ITI UNESCO Dünya Tiyatro Eğitimi Başkan Yardımcısı ve Avrupa Kültür Başkentleri Büyükelçisi Emre Erdem, Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin, çok sayıda gazeteci ve davetlinin katılımı ile hizmete açıldı.

Kütüphanenin açılışında, sosyal paylaşım sitesinde başlattığı kampanyadan söz eden Gün-Der ve Akyad Temsilcisi Serdar Kızılkaya, kütüphaneye destek veren herkese teşekkür etti.

Gerger İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Gerger müftüsü Harun Yılmaz da, kitabın öneminden bahsederek, destek verenlere teşekkür ettiler.

ITI UNESCO Dünya Tiyatro Eğitimi Başkan Yardımcısı ve Avrupa Kültür Başkentleri Büyükelçisi Emre Erdem, Güngörmüş gibi uzak diyarlarda bir köyün, kitap sevgisini dünyaya duyurmak suretiyle kazandıkları kütüphaneden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra kütüphanenin açılışını Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin, ITI UNESCO Dünya Tiyatro Eğitimi Başkan Yardımcısı ve Avrupa Kültür Başkentleri Büyükelçisi Emre Erdem, Genel Yayın Yönetmenimiz Naif Karabatak ve ASU TV Genel Müdürü Erdal Ayna birlikte kurdeleyi keserek yaptı.

Açılışı yapılan kütüphanede ilk etkinlik olarak tiyatro yazarı ve kültür sanat destekçisi Yakup Almelek’in yazdığı ve Newyork'taki Off Broadway sahnesinde de Amerikalı ve İngiliz oyuncuların canlandırdığı “Kan Davası” adlı oyununun kitap tüm katılımcılara dağıtıldı. Daha sonra oyunun DVD'den gösterimi yapıldı ve katılımcılar internet üzerinden Almelek'e sorular yöneltti.

Kan Davası suçunun bölgede en çok işlenen ilçesi olan Gerger için eserin çok ilgili çekici bir proje olacağını belirten Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar’ın desteği ile eserin halkla buluşturulacağını ve kültür sanat alanında öncü projeler gerçekleştireceklerini vurguladı.

Kategoriler

Güncel Türkiye