Hrant Dink etkinlikleri devam ediyor

Hrant Dink'in katledilişinin 6. yılında 19 Ocak öncesi birçok etkinlik gerçekleşiyor. ABD'li ünlü düşünür Noam Chomsky, 2013 Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı için Türkiye'ye geliyor. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki konferans ODTÜ’de de canlı yayınla takip edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü ve Tarih Bölümü ev sahipliğinde her yıl düzenlenen 2013 Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı 18 Ocak Cuma günü dilbilimci, düşünür Noam Chomsky’yi konuk edecek.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de saat 15.00’te gerçekleştirilecek konferansta ABD’li ünlü düşünür Chomsky, “Türkiye ve Oluşan Dünya Düzeni” başlıklı bir konuşma yapacak. Etkinlik ODTÜ’de KKM B oditoryumunda canlı olarak takip edilebilecek.

Etkinlikler devam ediyor

Dün saat 19.00’da Takuhi Zaman’dan Zabel Yesayan, Memet Ali Alabora ve Jülide Kural’dan Kirkor Zohrab öyküleriyle başlayan etkinlik, Mikail Yakut (akordeon) ve Onok Bozkurt (gitar) dinletisi, ardından da Osman Köker, Garo Paylan, Malatyalı Ermenilerin katıldığı “1915 Öncesi ve Sonrası, Malatyalı Ermenilerle Sohbet” başlıklı söyleşi ile devam etti ve ilgiyle takip edildi. Bugün (17 Ocak’ta) ise tekrar 19.00’da Derya Alabora, Jaklin Çelik ve Rıza Kocaoğlu, William Saroyan öyküleri okuyacak. Ardından Ayşe Tütüncü (piyano) ve Sıla Gerboğa (bas flüt) sahnede olacak. “Bir Büyüme Hikâyesi: Türkiye’de Ermeni Çocuk Olarak Büyümek” başlıklı saat 20.00’deki söyleşinin konuşmacısı ise Karin Karakaşlı.

18 Ocak’ta Hale Soygazi, Ara Güler ve Pakrat Estukyan’ın öyküler okuyacağı anma programı, Murat Kurt dinletisi ve Murathan Mungan’ın konuşmacı olduğu “Ötekiliği Dillendirmek, Ötekini Seslendirmek” başlıklı söyleşiyle sürecek.

Film gösterimleri

Her gün saat 10.00 - 18.00 saatleri arasında gerçekleşecek gösterimlerde Ümit Kıvanç’tan “19 Ocak’tan 19 Ocak’a” ve “Yağmurlu Bir Nisan Günü”, Bülent Arınlı-Şehbal Şenyurt’un “Kırlangıcın Yuvası”, Gülengül Altıntaş’ın “Kaybolmayın Çocuklar”, Hüseyin Karabey’in “Hiçbir Karanlık Unutturamaz” filmleri gösterimde olacak.

Garaj İstanbul’da ise BuluTiyatro’nun “Tetikçi” oyunu 19 Ocak saat 20.00’de sahnelenecek. Cezayir Salonu’nda ise NarPhotos’un mücadelenin altı yılına ilişkin görüntülerden oluşan fotoğraf sergisi 18 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.

Kategoriler

Güncel Dink Davası