Muammer Güler, İçişleri Bakanı oldu

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanması talep edilen eski İstanbul Valisi Muammer Güler, İçişleri Bakanı oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından kabinede dört bakanlıkta değişiklik gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yerine Mehmet Müezzinoğlu, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın yerine Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanılığı’na Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı getirildi.

Bakanlar İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer ve Recep Akdağ kabine dışı kaldı.

Güler’in Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanması talep edilmişti

Dink ailesinin avukatları, Şubat 2012’de  ‘yardım ve yataklık’ ile ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’ nedeniyle, AK Parti Milletvekili Muammer Güler ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın da aralarında bulunduğu 24 kamu görevlisi hakkında dava açılmasını talep etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne sunulan dilekçede, şüpheli olarak cinayet döneminde İstanbul Valisi olan Muammer Güler, yine o dönem İstanbul Emniyet Müdürü olan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile birlikte o dönem çeşitli görevlerde bulunan kamu görevlillerinin isimleri yer almıştı.

Kategoriler

Güncel Gündem