Milli Gazete’nin Ruhban Okulu hezeyanı sürüyor

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete’nin, Ruhban Okulu’nun yeni YÖK yasa taslağıyla açılacak olmasına tepkisi sürüyor. Gazete, “Bu taslak yasalaşıp uygulamaya koyulduğu takdirde, binlerce Ruhban Okulu açılabilecek” diyerek ‘tehlike’ye dikkat çekti. Aynı gazete, geçen hafta da Ruhban Okulu için ‘Hıyanet ve ajan yuvası’ demişti.

Bugün ‘YÖK’ün heybesinden Ruhban çıktı’ manşetiyle çıkan gazete, “ABD ve AB’nin dayatmasıyla Ruhban Okulu’nu yeniden açmak için kolları sıvayan Hükümet, hazırladığı yeni YÖK yasa taslağıyla, Ruhban Okulu’nu yeniden açmaya hazırlanıyor. Taslak yasalaşırsa Türkiye’yi bekleyen tehlike büyük” yorumunda bulundu.

Ruhban Okulu haberi gazetede şöyle yer aldı:

“Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması için kurmaylarına talimat vermesinin ardından hızlandırılan çalışmalarda sona doğru yaklaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına yönelik yapılan çalışmalarda Ruhban Okulu’nun yüksekokul düzeyinde açılması isteniyor. Yeni YÖK yasa taslağı kapsamında, Patrikhane’nin YÖK’e bağlı yabancı üniversite olarak kurulmasına imkân tanınıyor. Bu yasa taslağı şu Türkiye’de bir değil birden fazla Ruhban Okulu’nun açılmasına zemin hazırlıyor. Patrikhane okulun yabancı bir üniversite üzerinden açılmasında ısrarcı. Bunun nedeni çok açık. Patrihkane daha öne Türkiye’de bir üniversiteye bağlı olarak Ruhban Okulu açmayı reddetmişti.

Eğer bu tasarı yasalaşırsa, herhangi bir yabancı üniversite Türkiye’de fakülte veya yüksekokul açabilecek. Yabancı üniversiteler YÖK’ten bağımsız olarak, kendi mevzuatlarını, kendi eğitim programlarını uyguluyorlar. Tasarının yasalaşması durumunda, Yunanistan veya başka bir ülke Türkiye’de yükseokul açarak, bu yüksekokulda istediği programı uygulayabilecek. Örneğin yabancı bir üniversite ‘Dinler Anabilim Dalı, Ortodoks Bölümü’ kurarak, öğrencisini ve öğretmenini yurt dışından getirebilecek. Ortodoks Bölümü’nün uzmanı ve öğretim üyeleri de Ortodoks papazları olacak. Bu örnek ‘Ortodoks Bölümü’ adı altında kurulabilecek Ruhban Okulu’ndan sadece bir tanesi. Batı ve onların yerli işbirlikçilerinin açmak için can attıkları bir tane Ruhban Okulu vardı. Bu taslak yasalaşıp uygulamaya koyulduğu takdirde, çok sayıda Ruhban Okulu açılabilecek.”

 

Milli Gazete’den Ruhban Okulu hezeyanı

 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar