Hayrikyan: ″Ben buradayım demek için geldim″

Ermenistan’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak yarışan ve geçtiğimiz hafta sonu silahlı saldırıya uğrayan Baruyr Hayrikyan, iyileşmesinin ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Hayrikyan’ın avukatı Levon Bağdasaryan’ın da hazır bulunduğu toplantıda Hayrikyan, seçimlerin ertelenmesi yönünde Anayasa Mahkemesine başvurmayacaklarını açıkladı.

 

Uğradığı silahlı saldırı sonrasında ilk kez basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı adayı Baruyr Hayrikyan, “Sadece siyasal alanda değil, fiziksel olarak da buradayım, tüm Ermeniler bilsin ki kimse siyaseti rayından çıkartmaya kimsenin gücü yetmez. Bana yapılan suikast girişimi, halkın değerleri olan demokrasi, bağımsızlık ve kendi kaderini tayin etme özgürlüğünü katletmeye yönelik bir girişimdir″ dedi.

Seçmenlerine ve sevenlerine seslenen Hayrikyan ″Bugün buraya ben varım demeye geldim. Beni sevdiğinizi biliyorum, bunun karşılığında on katı bir sevgiye sahip olduğunuzu söyleyebilirim. İzninizle bireysel soruları yanıtlamayacağım″ dedi.

Hayrikyan, seçim kampanyasına devam ettiğini belirterek saldırganların hatası sonucu değil Tanrı’nın izniyle kurtulduğunu ifade etti.

Kategoriler

Güncel Ermenistan