Nalbandyan: Hocalı havalimanı sivil amaçlıdır politize etmemek gerekir

Azerbaycan devlet televizyonunun sorularını yanıtlayan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının, Dağlık Karabağ’daki Stepanakert Havalimanı’nın açılması konusunda taraflara konuyu siyasete alet etmeme çağrısı yaptıklarını, buna rağmen Azerbaycan’ın konuyu günlük siyaset malzemesi yapmayı sürdürdüğünü söyledi.

12 Şubat Salı günü Azerbaycan devlet televizyonunun  “Hocalı Havalimanı’nın açılışına ilişkin tutumunuz nedir?″ sorusunu yanıtlayan Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nalbandyan şunları kaydetti;

“Ne Ermenistan ne de Dağlık Karabağ bu meseleyi hiçbir zaman politize etmediler ve etme yönünde herhangi bir düşünceleri de yok. Azerbaycan gündelik siyasete yönelik demeçlerinde bu konuyu politize etmeyi sürdürerek AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarına karşı üstlendiği tüm yükümlülüklerini ihlal ediyor.

Ayrıca eşbaşkanlar sivil uçaklara yönelik baskı veya kuvvet kullanma tehdidinde bulunmama çağrısında bulundular. Ne Ermenistan, ne de Karabağ asla sivil uçaklara yönelik kuvvet kullanma tehdidinde bulunmamışlardır.

Azerbaycan eşbaşkanlar karşısında üstlendiği yükümlülükleri ihlal ederek,  sivil uçaklara yönelik tehditte bulunmuş ve daimi surette tehditte bulunmaya devam etmektedir.

Siz aynı zamanda eşbaşkanların, Stepakert Havalimanı’nın açılışıyla Dağlık Karabağ’ın statüsünü belirlememesi gerektiğini kaydettiklerini biliyorsunuz.

Ne Ermenistan ne de Dağlık Karabağ Stepanakert Havalimanının açılışını, Karabağ’ın statüsü de dâhil olmak üzere Dağlık Karabağ sorununu çözümüyle hiçbir zaman ilişkilendirmediler.

Ermenistan birçok kez, Dağlık Karabağ’da da aynı şekilde, Stepanakert Havalimanı’nın açılmasının sadece insani ve sivil amaçlar taşıdığını en yüksek düzeyde duyurdu.

Nesnelere oldukları gibi bakmak ve durumu demeçlerle germemek gerekiyor, bunlar eşdeğer uluslararası misyona sahip AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları aracılığıyla ifade edilen uluslararası toplumun yaklaşımlarıyla tezat oluşturmakta.”

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan