Halk, İmralı sürecinde Erdoğan’ı destekliyor

AK Parti MYK’da başta ‘İmralı süreci’ ve yeni anayasa olmak üzere son gelişmeler masaya yatırıldı. Son ankete göre halkın yüzde 69.5’inin “AK Parti’nin, terör sorununu çözeceğine inanıyorum” dediği belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı görüşmeler sonrası İmralı’ya gidecek BDP’lilerin listesini şekillendirirken, dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da halkın sürece desteğinin yüzde 69.5’e çıktığı belirtildi.

AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısı dört saat sürdü. Toplantıda, yapılan son anketler karşılaştırılırken, özellikle halkın İmralı sürecine verdiği desteğin anketlere de yansıdığı tespiti yapıldı. Halkın yüzde 69.5’inin AK Parti’nin terör sorununu çözeceğine dair inancını belirtmesinin önemli bir oran olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan’ın da “Verilen destek gün geçtikçe artıyor. Biz bu sorunu çözmeye kararlıyız. Sürece halkın destek vermesi önemli bir nokta. Biz bu güçle yolumuza devam ederek, bu meseleyi halledeceğiz” değerlendirmesini yaptığı bildirildi.

Seçim uyarıları

Toplantıda, partinin yerel seçimler için yürüttüğü hazırlıklar ele alındı. Bu çerçevede AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yürüteceği yoğun trafik değerlendirilirken, 4 Mart’ta Seçim İşleri Başkanlığı koordinasyonunda geniş çaplı bir toplantı yapılacağı kaydedildi.

Toplantıda, bölgelerde yapılacak çalışmalar, sandık kurullarıyla ilgili hazırlıklar değerlendirilecek. Mardin’de partisinin İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın çalışmalarından hoşnut kalmayan ve “Dökülüyor” ifadesini kullanan Erdoğan’ın rahatsızlığını MYK’da da dile getirdiği bildirildi.

Kategoriler

Güncel Gündem