Erdoğan: Bu nasıl vampirliktir?

Bahçeli'nin suçlayıcı ve tehditkar üslubuna tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir?” dedi.

Başbakan Recep Erdoğan, partisinin grup toplantısı öncesinde TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İmralı'ya gidecek 2. heyetin belli olup olmadığı yönündeki soruya ''Henüz yazılı bir müracaat bakanlığımıza gelmedi. Yazılı müracaat geldikten sonra katılacak isimler belli olur'' karşılığını verdi.

BDP’nin hükümetten açıklama beklediği açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, ''Hükümetten ne açıklaması bekleniyor? Kim gitmek istiyorsa o yazılı müracaat yapar. O yazılı müracaat üzerine de bakanlık değerlendirmesini yapar'' diye konuştu. Erdoğan, ''Gayrı resmi bildirilen isimlere itirazınız var mı?'' sorusuna ''Yazılı müracaat olmadığına göre bir şeyi değerlendiremeyiz'' diye yanıt verdi.

Daha sonra Meclis’e geçen Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda partililere seslendi. Kendisinden kısa bir süre önce grubuna seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saldırgan bir üslupla yaptığı konuşmasına değinen Erdoğan milliyetçiliğin şeytandan olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Kürt milliyetçiliği, Laz milliyetçiliği, Türk milliyetçiliği, Arap milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz. Böyle bir ırki, kabileye dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır. Sayın Bahçeli konuşmamı beğenmemiş. Zaten sen beğenmiyorsun diye bu konuşmayı yaptım. Milletimin beğendiğini biliyorum. Bu milletin tümüne seslenmiyorsun. Kime yutturacaksın bu milliyetçiliği? Kafatasçı milliyetçiliğiyle milliyetçilik olmaz. Sayın Bahçeli de BDP de aynı şeyi yapıyor. MHP ve BDP birbirinden besleniyor”.

Barış süreci hakkında da açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan; “Bu silahlar gömülecek; siyaset, fikirler konuşacak. İkinci ülkeye mi, üçüncü ülkeyi mi giderlerse, gidebilirler. Sınırlarımızda önlemleri alırız, geçmişteki olanlar yaşanmaz” dedi.

Sinop'taki linç girişimi

Sinop'ta BDP'li vekillere yönelik linç girişimine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

“CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır. MHP budur, kafa yapısı budur. Bunu engelleyerek huzur değil, huzursuzluk getiriyorsun. Ondan sonra da Hakkari’ye, Van’a gidemiyorsun. Sivas’ın ötesine geçebiliyor musun? Irkçılık yaptınız. Şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. MHP ırkçılığın diliyle konuşur, BDP ırkçılığın diliyle konuşur; CHP’nin ise ne konuştuğu bile belli değil, o ayrı bir şey. AK Parti milletin dili ile konuşur.”

Terörle masaya oturmaz, müzakere etmeyiz. İmralı’yla yürüyen süreç, masaya oturmak, müzakere etmek değildir. Çözüm sürecinde bir imkânın değerlendirilmesidir. Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir?

Bizim terör karşısında taviz verdiğimizi iddia edenlere sesleniyorum: Hangi tavizi verdiğimizi, hangi geri adımı attığımızı açıklamayan müfteridir, namerttir. Terör konusunda geri adım atmayız, asla taviz vermeyiz. Ama kanı durdurmak için, terör belasını sona erdirmek için yasal her türlü adımı cesaretle atarız. Türklük, Kürtlük, Araplık vs. üzerine ırkçılık yapanlar bu topraklara ve değerlerine ihanet içindedir. Bu millete yakışan vakar, sağduyu, soğukkanlılıktır.”

CHP’li vekil dediğini yaptı

CHP Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya ise Başbakan’ın gruba seslenişinin ardından AK Parti'ye katıldı. Yerlikaya'ya rozetini Başbakan Erdoğan taktı. CHP Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya, 29 Ocak'ta bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP'den istifa edip, Tunceli'de eski belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla Ak Parti'ye geçeceğini açıklamıştı.

Yerlikaya, “CHP üyeliğinden istifa edeceğim ve en kısa sürede AK Parti'ye geçeceğim. Sayın Başbakan ile görüştüm ve AK Parti'ye geçmemden büyük memnuniyet duyacağını belirtti ve Tunceli'ye hizmet için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Ben de halkıma hizmet edebilmek için AK Parti'ye geçeceğim” demişti.

Başbakan Erdoğan grup konuşmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

Kategoriler

Güncel Türkiye