AK partili vekilden 'kilise-müze' tartışması

Geçtiğimiz gün Ayvalık’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kaymakam Nihat Nalbant ile görüşmesi esnasında Taksiyarhis Kilisesi’nde çalışmaların bittiğini öğrenince, öğrencilerin sergi açmasına karşı çıkarak, “Çocuklar sergiyi neden bir Hristiyan’ın kilisesinde yapsın ki? Müze olmalı bence” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ayvalık’ta ilçe teşkilatı ile birlikte önce Kamyoncular Kooperatifi ve Şoförler Odası’nı, ardından Kaymakam Nihat Nalbant’ı ziyaret etti. Aydınlıoğlu Oda başkanlarından dinlediği sorunları Kaymakam Nalbant ile paylaştı.

Pazartesi günü Ayvalık’a gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, parti İlçe Başkanı Melih Çakırca, Başkan Yardımcıları Bülent Aydoğdu, Mehmet Okyar, Ahmet Sakallı, Efe Yıldız, Hikmet Şimşek, Hüseyin Kurtul, Hasbi Gider tarafından karşılandı.

“ÇOCUKLAR SERGİLERİNİ NEDEN BİR HRİSTİYANIN KİLİSESİNDE YAPSIN Kİ?”

Görüşmede çeşitli konuların yanı sıra Taksiyarhis Kilisesi’ndeki çalışmaların son durumunu da soran vekil Aydınlıoğlu’na kilisenin kabulünün yapıldığını belirten Kaymakam Nihat Nalbant, “Halka açılacak. Ben Twitterdan yazdım. AİMA konserleri için düşünülüyor belki öğrencilerin sergileri olur, önemli olan insanlara açık olması” dedi. Vekil Aydınlıoğlu, “Yazın turistler kuyruk olur. Müze yapmak lazım orayı. Çocuklar sergiyi neden bir Hristiyan’ın kilisesinde yapsın ki? Müze olmalı bence” dedi. 

(korfezdeolay.net)

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Taksiyarhis