Sarkisyan ve Hovhannisyan'dan sürpriz buluşma

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, seçimlerin ardından cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılan ve resmi sonuçlara göre seçimlerde en yüksek ikinci oy oranını elde eden Miras Partisi Gn. Bşk. Raffi Hovhannisyan’ı kabul etti. Hovannisyan, seçimlerin 'haklı galib'i olarak kendisinin tescil edilmesi gerektiğini söylüyordu.

Cumhurbaşkanlığı Basın sekreterliğinden verilen bilgiye göre; buluşmada 18 Şubat’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri ve seçim sonrasına ilişkin konular geniş bir çerçevede değerlendirildi.

Açıklamada ″Serj Sarkisyan ve Raffi Hovhannisyan  tüm süreçlerin Ermenistan Anayasası ve yasalar çerçevesinde gerçekleştirilmesi önceliğinin önemini vurguladılar″ denildi.

İlişikteki kısa videoda ise adayların birbirlerini gülümseyerek tebrik ettikleri gözlendi. Kapalı kapılar ardında devam eden görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan ayrılan Hovannisyan görüşmeyle ilgili Cuma akşamı düzenleyecekleri mitingde açıklama yapacağını belirtti. Hovannisyan; “Ermeni halkı yarın 5’te, Özgürlük Meydanı'nda zaferimizi kutlayacaktır” dedi. Destekçilerine yarınki eyleme katılmak için çağrıda bulunan Hovannisyan, açıklama için beklememsi yönündeki istekleri geri çevirdi.

Sürpriz görüşme, Sarkisyan ve seçim kampanyası ekibi tarafından, Raffi Hovannisyan’ın resmi sonuçların iptal edilmesi ve kendisinin seçimin haklı galibi olarak ilan edilmesi yönündeki talebinin reddedilmesinin ardından gerçekleşti.

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan