Serj Tankian: “Seçim hakkını halkımın elinden alanlar Ermenistan'ın iç düşmanlardır”

System of a Down grubunun eski solisti Serj Tankian, Ermenistan’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan ve Başkanlık koltuğunda ikinci dönemini geçirmeye hazırlanan Serj Sarkisyan'a açık mektupla seslendi.

Sevilen Rock yıldızı Serj Takian, adaşı Serj Sarkisyan'a samimi bir dille seslendiği mektubunda Ermenistan'da siyasi reformları gerçekleştirmek için mücadeleyi göze alma çağrısında bulunuyor.

Tankian'ın mektubu şöyle;

Sayın Cumhurbaşkanı,

Seçim zafernizden dolayı sizi kutlarım.

Demokrasilerde seçimden zaferle ayrılmak tabii ki en çok oyu almış olmak anlamına geliyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) raporu her ne olursa olsun, seçimle ilgili pek çok sivil toplum kuruluşundan gelen kuvvetli hile raporlarına dayanarak, öyle görülüyor ki Sayın Cumhurbaşkanı, sizin açınızdan bile seçimlerde oyların çoğunluğunu aldığınızdan emin olabmak bilimsel olarak imkânsız.

Ermenistan Cumhurbaşkanı olarak içten içe gerçekten halkın seçtiği bir lider olup olmadığınız konusunda emin olamamak oldukça eğlenceli bir durum, değil mi?

Şahsen bu beni oldukça rahatsız ederdi. Çünkü halkıma önderlik etmek isteseydim, halkıma saygı duyduğum için ve bunun onların kendi tercihi olup olmadığını anlamak adına, bu seçimde kendi kararlarını verebilmelerini isterdim. Aksi taktirde Ermenistan’ı ele geçirerek Ermenistan’ın 'Yönetici General'i ya da Diktatör'ü veya o gün canım her ne istiyorsa o şekilde adlandırılmam gerekirdi. Yönettiğiniz parti kontrolden çıkmış ve oligarkların havyarı tükenmiş olabilir, ya da kendileri için güzel zamanların asla bitmeyeceğinden emin olmak istiyorlardır.

Sebebi her ne olursa olsun fark etmez. Artık değişim zamanıdır…

Adil bir şekilde veya hile ile seçimleri kazanmış olabilirsiniz. Öyle ya da böyle şimdi tekrar cumhurbaşkanısınız.

Bu sizin için ne anlama geliyor?

Evet, Karabağ hepimiz için önemli ve oradaki kardeşlerimiz için mücadele etmeliyiz fakat, asıl şu soruların cevabından emin olmak istiyorum; 

Ermenistan ve tüm dünyada Ermenilerin mücadelesini nasıl daha ileriye nasıl götüreceksiniz?

Ülkeyi bu siyasi tıkanıklıktan, ekonomik ve sosyal karmaşadan nasıl çekip çıkaracaksınız?

Obama bizi hayal kırıklığına uğratsa bile en azından bir umut vadediyor.

Yıllar önce bir kampanya başlattım ve Başkan Obama’dan doğru olanı yaparak sözünü tutmasını ve Ermeni Soykırımı’nı tanımasını istedim.

Siz de Ermenistan anayasasına göre, ülkeyi iç ve dış tehditlerden koruyacağınıza dair Cumhurbaşkanı olarak bir ant içtiniz. Halkımın elinden seçim hakkını alanlar cezalandırılması gereken iç düşmanlardır.

Kimileri bunu riyakârlık olarak adlandıracak olsa da bunu engellemek sizin vazifeniz olmalıydı. Parlamentoyu dağıtmayı da düşünmeniz gerekiyor. Bu adım gelecek seçimlerin adil ve meşru olmasını sağlayabilir, böylece Ermenistan’ın ilk reformist cumhurbaşkanı olabilirsiniz.

Serj, beni tanıyanlar adaletsizliğe hiç tahammül edemediğimi bilir. Pek çok diaspora Ermeni’si gibi kurduğunuz hükümeti doğrudan veya açık bir şekilde eleştirmekten imtina ediyordum. Ancak, iktiadrdaki yolsuzluk ve adaletsizlik yüzünden halkın çektiği acı biriktikçe, bizim için de ölçü kaçıyor.

Bunu bilmeniz gerekiyor.

Ermenistan’ın her şeyden önce hukukun üstünlüğüne ihtiyacı var. Hiç kimse hukukun üstünde olmamalı. Bunu Cumhurbaşkanlığı hükmüyle, şimdi gerçekleştirebilme şansına sahipsiniz.

Serj! Bu mücadeleyi göze al, bizi birleştir ver ve bize ilham ver. (fg/bk)

 

Zaman ayırdığın için teşekkürler.

Barışla

Serj Tankian 

Kategoriler

Güncel Ermenistan