Öcalan’ın Kandil mektubunu Sırrı Süreyya Önder götürdü

Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in götürdüğü ortaya çıktı. Önder beraberindeki iki kişi ile birlikte saat 17.00 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan geçip Irak'a gitti. Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden 3 BDP'li vekilden biriydi.

BDP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantıları yapıldı. Demirtaş, parti genel merkezinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öcalan'ın mektuplarının muhataplarına gönderilip gönderilmediği sorusu üzerine Demirtaş, toplantıda bu konunun da görüşüldüğünü ancak bunun dışında farklı konuların da ele alındığını söyledi. Demirtaş, “Mektuplar, önümüzdeki saatlerde muhataplarına ulaşmış olacak. Mektuplar gitti” dedi.

Önder ve iki kişi Türkiye'den çıkış yaptı

Bu açıklamanın ardından BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile beraberindeki iki kişinin saat 17.00 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan geçip Irak'a gittiği öğrenildi.

'Bize yardımcı olacak insanları bulduk, gönderdik'

Mektupların kimler tarafından ulaştırılacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Demirtaş, “Biz, bize yardımcı olacak insanları bulduk, gönderdik” diye konuştu.  Demirtaş, mektupları ulaştıracak kişilerin milletvekili olup olmadığına ilişkin soruya, “Teknik bir işten söz ediyoruz. İşin esasını belirleyen bir şey değil” yanıtı verdi.

İmralı 'ya gidecek 3. heyet

İmralı'ya gidecek 3. heyette kimlerin yer alacağına dair konunun toplantıda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine de Demirtaş, şunları söyledi:  “Hayır, Biz bunun tartışmasını bu saatten sonra yapacak değiliz. Herhangi bir milletvekili grubumuz bu çalışmayı rahatlıkla yürütebilir. Hiç fark etmez. Bu olağan toplantıydı, çok önceden tarihi belirlenmiş bir toplantıydı. Son gelişmelere denk gelmiş olması vesilesiyle uzun uzun bu konular da değerlendirildi. Sadece mektup üzerine alınmış olağanüstü bir toplantı kararı değil. Nevruz'u da konuştuk, 8 Mart'ı da konuştuk, bütün planlamalarımızı konuştuk”

Demirtaş, bir gazetecinin “Bu mektuba cevaben bir mektup kaleme alındı mı” sorusunu “Hayır, onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Birkaç gün daha belki üzerinde çalışmamız lazım” diye yanıtladı.(aa)

Kategoriler

Güncel Gündem