Kilisede dilek mumuyla hırsızlık

Beyoğlu'nda tarihi kiliseye giren hırsızlar, yaktıkları dilek mumuyla içerisinde 5 bin TL bulunan bağış kumbarasını çaldı. Yanlarından geçen polislere rağmen sakin tavırlar sergileyen hırsızlar, güvenlik kamerasının yönünü değiştirmelerine rağmen yine de görüntülenmekten kurtulamadı.

Alınan bilgiye göre olay geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda tarihi bir kilisede yaşandı. Kimliği belirsiz 4 kişi gözlerine kestirdikleri kiliseyi soymak için harekete geçti. Gece saat 03.30 sıralarında kilisenin önüne gelen hırsızlar, yanlarında gezdirdikleri köpekleri ile bir süre sokakta gezerek uygun anı bekledi. Bu sırada sokakta bir polis aracı belirdi. Polise rağmen rahat tavırlar sergileyen zanlılar, araç köşeyi dönmeden yeniden kiliseye yöneldi. Zanlılar, daha sonra bahçe korkuluklarından atlayarak kiliseye girdi. Kilise içerisinde dilek mumlarını yakan zanlılar içerisinde yaklaşık 5 bin TL bulunan bağış kumbarasını çaldı. Yaşanan hırsızlık olayı kilisenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde 4 kişi yanlarında iki köpek ile kilise etrafında dolaşarak keşif yapıyor. Tam o sırada yanlarında resmi polis aracı geçiyor. Sakinliğini koruyan şahıslar, polislerin bölgeden uzaklaşmasının ardından birer birer kilisenin bahçe korkuluklarından atlayarak içeriye giriyor. Kilise girişinde bulunan dilek mumlarını yakan şüpheliler kilise içerisinde dolaşmaya başlıyor. Kilise içerisindeki güvenlik kamerasının yönünü çevirmeyi de unutmayan hırsızlar kapalı kapıları açamayınca içerisinde yaklaşık 5 bin TL bulunan bağış kumbarasını çalarak kiliseden çıkıyor. Yine bahçenin korkuluklarından birer birer inen zanlılar, ellerinde çaldıkları bağış paralarıyla uzaklaşarak gözden kayboluyor.

Sabah kiliseye gelen görevliler çevreye zarar verildiğini ve bağış kumbarasının çalındığını görünce polise haber verdi. Kilisenin güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlatırken, İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan kilise görevlisi, 'İçeriye girip dilek mumlarının bulunduğu çekmeceyi açmışlar, bağış kumbarasını almışlar. İçeriye açılan kapıları açamayınca yangın tüpleri ile vurarak zarar vermişler. İçerisinde 5 bin TL bulunan bağış kumbarasını almışlar' dedi.

Panagia Evangelistria Kilisesi - Dolapdere, İstanbul

Söz konusu hırsızlığın gerçekleştiği Dolapdere Hacı İlbey Sokak’taki Panayia Evangelistra Kilisesi, aynı arsa üzerindeki ahşap kilisenin yerine 1877 - 1893 yılları arasında Yunan haçı planı ile kesme taştan inşa edilmişti. Panayia Theotokos’a adanmış ayazma ise kilisenin batısında yer alıyor.

Kategoriler

Güncel Azınlıklar