Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Türkiye'de

Yunanistan'dan özel uçakla saat 09.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen Samaras'ı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile diğer ilgililer karşıladı. Samaras’ın Türkiye’deki yoğun gündeminde Türkiye’yle imzalanacak önemli ticari antlaşmalar da var.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından beraberindeki heyetle birlikte Tarabya Köşkü'nde kabul edildi.

Yunanistan Başbakanı Daha sonra Başbakanlık İstanbul Ofisi'ne geçen Samaras beraberindeki heyetle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerine devam ediyor.

Erdoğan ve Samaras, Türkiye-Yunanistan 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı ve ardından bazı anlaşmaların imza törenine katıldıktan sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan ve Samaras arasındaki görüşmede, ticaret ve spor antlaşmaları da dahil olmak üzere bir dizi yüksek düzeyde işbirliği antlaşması imzalancak.

Başbakan Erdoğan ve Samaras, Çırağan Sarayı'nda yapılacak Türkiye-Yunanistan İş Forumu'na da katılacak.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın temaslarının ardından Ekümenik Patrikhane’de Patrik Bartholomeos’la da bir araya gelmesi bekleniyor. 

Kategoriler

Güncel Türkiye